Over Ixta Noa

Ixta jouw Zorg

Goede zorg is samen zorgzaam zijn.”


Het is moeilijk te berekenen hoeveel geld de dienstverlening van Ixta Noa de samenleving uiteindelijk oplevert. Maar de unieke verhalen van vrijwilligers geven wel hun persoonlijke winst aan. Kijken we naar de koude cijfers, het overzicht van onze kosten, dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen zodat we u kunnen laten zien dat Ixta Noa effectieve zorg kan bieden tegen een fractie van de kosten.
U kunt telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer 088 – 498 26 62.

Unieke kleuren
Onze tien pluspunten
Ixta Noa is een innovatieve, eigenzinnige en zelfbewuste zorginstelling binnen GGZ en Verslavingszorg in Nederland. Door ons manier van werken kunnen we snel, laagdrempelig en dichtbij helpen. Onze tien pluspunten:

Snelheid:
Wij kennen geen wachtlijsten.

Goedkoop:
Door de inzet van getrainde, ervaringsdeskundige vrijwilligers is onze begeleiding goedkoop en kunnen cliënten er zonder ingewikkelde administratie en kosten gebruik van maken.

Bereikbaar:
Centraal gelegen locaties. Wij handelen en reageren zeer snel, zowel fysiek als telefonisch en per mail.

Laagdrempelig:
Cliënt mag zonder verwijzing bij ons binnenlopen.

Herkenning en Erkenning:
Onze medewerkers weten waarover ze praten, omdat ze uit eigen ervaring spreken. Bij ons vind je gelijken.

Eigen regie:
Cliënt blijft in eigen kracht staan, wij nemen regie niet over.

Continuïteit
Wij hebben een grote pool van vrijwilligers door het hele land.

Kwaliteit:
Wij zijn als organisatie HKZ-gecertificeerd. Bovendien hebben wij in de afgelopen 15 jaar bewezen dat ervaringsdeskundigheid werkt!

Training en coaching:
Wij zijn er goed in onze ervaring functioneel in te zetten voor anderen. Met training- en coachingactiviteiten kunnen wij mensen leren hoe zij er met hun ervaring kunnen zijn voor anderen. Van valkuil naar kwaliteit!

Empowerment:
Bewustwording en ontwikkeling van competenties; van deelnemer naar vrijwilliger of medewerker!

Voor wie?
‘Ixta Noa verandert jezelf’
Mannen en vrouwen, jongeren en volwassen van 14 tot 70 jaar, met uiteenlopende problemen, u zult ze misschien zijn tegen gekomen in uw (directe) (werk-)omgeving. Ixta Noa biedt ze een plek om bewust met zichzelf aan de slag te gaan. Wij staan naast onze cliënten, reflecteren op hun verhalen en delen onze ervaringen, maar weten dat ze het uiteindelijk zelf moeten doen.

Niet voor niets is onze slogan ‘Ixta Noa verandert jezelf’: we begeleiden mensen in het ontdekken en gebruik gaan maken van de eigen mogelijkheden. Ons uitgangspunt is om altijd te kijken wat de cliënt zelf kan bijdragen: wat is de eigen kracht, hoe kan die versterkt worden en hoe kan het sociale systeem rondom de cliënt geactiveerd worden.

Ons doel is helder:
Wij willen onze cliënten helpen in het hervatten van eigen regie van leven:

  • in motivatie, het durven aangaan van behandeling;
  • door ondersteuning in behandeling;
  • en door ondersteuning na behandeling het leven te hervatten.

Wij vormen de rode loper naar behandeling toe, voorkomen noodzaak tot intensieve(re) behandeling, bieden praktijkondersteuning, vormen een vangnet tijdens behandeling en zijn tot slot de rode loper weer terug de maatschappij in.

praat mee met #ixta noa op Twitter of Instagram