Vacatures vrijwilliger locatie Enschede

Ervaringsdeskundigen voor externe inzet
Om zorg op maat te kunnen bieden, kennis en expertise te delen en te ontwikkelen, heeft Ixta Noa in onze regio een uitgebreid netwerk van GGZ instellingen waarmee we intensief samenwerken. Zij hebben regelmatig vacatures open staan. Deze vacatures kunnen via Ixta Noa worden opgevuld. Hiervoor zijn wij zoek naar ervaringsdeskundige vrijwilligers.

Als ervaringsdeskundige GGZ geef je coaching en ondersteuning aan cliënten en medewerkers op het gebied van herstel. Je biedt ondersteuning op basis van herkenning, erkenning en begrip vanuit je eigen ervaringen

Daarnaast speel je als ervaringsdeskundige een belangrijke rol in het geven van tips en adviezen aan de behandelaren van de instelling. Vanuit je eigen ervaring kun jij aangeven wat wel en niet helpend kan zijn in de benadering van de cliënten. Daardoor stimuleer je de herstelondersteunende zorg.

Interesse?
Wordt je enthousiast van deze vacature of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via de mail: enschede@ixtanoa.nl of bel: 053-230 74 46.


Vacature Creatief
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger voor de creatieve middag. Iedere week ga je op de woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur samen met een kleine groep creatief bezig met een activiteit die je vooraf hebt bedacht en waar men zich via een aanmeldlijst voor kan aanmelden. Dit kan zijn knutselen met klei, mozaïeken, schilderen tot aan haken en breien. Je begeleidt en ondersteunt de creatieve activiteit. Daarnaast draag je zorg voor het aanschaffen van de benodigde materialen en het netjes en opgeruimd achterlaten van de creatieve ruimte.

Wordt je enthousiast van deze vacature? Stuur ons een mail via: enschede@ixtanoa.nl of bel naar 053-230 74 46.


Begeleiders voor Zelfhulp Online
Voor Zelfhulp Online zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zelfhulp Online is een programma waarbij je wekelijks mailcontact hebt met een deelnemer die zich ervoor heeft aangemeld. Vanuit je eigen ervaring begeleid je deze deelnemer. Je wordt altijd gekoppeld aan een deelnemer met dezelfde kwetsbaarheid die jij hebt (gehad). Hierdoor kan het wel langer duren voor je een deelnemer kunt begeleiden. Vrijwilliger worden voor Zelfhulp Online kun je daarom het beste combineren met ander vrijwilligerswerk bij Ixta Noa. Het is bijvoorbeeld prima te combineren met het begeleiden van de inloop. Heb jij een psychische kwetsbaarheid (gehad)? En lijkt het je leuk om iemand die nog middenin de kwetsbaarheid zit te begeleiden via de mail? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die:

 • Ervaringsdeskundig zijn op het gebied van psychische kwetsbaarheid
 • Niet meer veel gehinderd worden door de psychische kwetsbaarheid
 • Bereid zijn tot het volgen van de Training Online Begeleider (bestaat uit 3-5 oefenmails)
 • Tijd hebben om wekelijks mailcontact te hebben. Het zal gaan om ongeveer een uur per week
 • Al ander vrijwilligerswerk doen bij Ixta Noa of willen gaan doen

Spreekt deze vacature je aan dan kun je je opgeven om vrijwilliger te worden via het aanmeldformulier.

Als je meer informatie wil over het begeleiden binnen Zelfhulp Online of over Ixta Noa, dan kun je bellen met 088 – 498 26 62 of stel je vraag via de mail: info@ixtanoa.nl


Inloopbegeleiders 
Voor het Praktijkhuis in Enschede zijn we op zoek naar nieuwe inloopvrijwilligers voor doordeweekse dagen en op de zaterdagen.

Als inloopvrijwilliger begeleid je vanuit je ervaringsdeskundigheid cliënten met psychische kwetsbaarheden die naar het Praktijkhuis komen. De cliënten kunnen behoefte hebben aan een luisterend oor, een gesprek of gewoon een veilige plek om even zichzelf te zijn. Je zal ook individuele gesprekken hebben, maar nog vaker vinden de gesprekken gewoon aan tafel plaats. Je begeleidt de cliënten in stappen zetten door middel van een begeleidingsplan en hierdoor meer inzicht te krijgen in zichzelf. Hierbij krijg je natuurlijk begeleiding van Ixta Noa. Het werken bij Ixta Noa is immers vooral werken aan jezelf! Daarnaast begeleid je de inloop altijd samen met een andere vrijwilliger. Als inloopvrijwilliger heb je ook administratieve taken en huishoudelijke taken.

Het is belangrijk dat je ervaringsdeskundige bent op het gebied van een psychische stoornis/kwetsbaarheid en dat je nu niet meer veel gehinderd wordt door deze stoornis/kwetsbaarheid. Je gaat immers vanuit je ervaring anderen begeleiden en dan is inzicht en een goed voorbeeld kunnen geven heel belangrijk.

Voor je inloopvrijwilliger wordt, loop je eerst een periode mee in het Praktijkhuis, minimaal 10 dagdelen. Dan volg je de basistraining van Ixta Noa om meer te leren over het inzetten van je ervaringsdeskundigheid. Daarna volg je dan de inlooptraining.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die:

 •     Ervaringsdeskundig zijn op het gebied van een psychische stoornis of verslaving
 •     Niet meer veel gehinderd worden door de psychische stoornis
 •     Minimaal 2 dagdelen per week beschikbaar zijn
 •     Ook op zaterdag willen werken
 •     Bereid zijn tot het volgen van intervisiebijeenkomsten en trainingen
 •     Het leuk vinden om anderen te begeleiden in hun proces vanuit de eigen ervaring
 •     Administratief werk uit willen en kunnen voeren in ons registratiesysteem
 •     Huishoudelijke taken uit willen voeren in het Praktijkhuis
 •     Het leuk vinden om samen te werken met andere vrijwilligers, in een team te werken.
 •     In de omgeving wonen van Enschede

Als deze vacature je aanspreekt kun je je opgeven via het aanmeldformulier. Voor meer informatie over Ixta Noa of het Praktijkhuis kun je bellen met 088 – 498 26 62 of met het Praktijkhuis in Enschede: 053-230 74 46.