Vacatures vrijwilliger locatie Groningen

Begeleider ouders en omstanders groep bij eetproblematiek
Wij zijn op zoek naar een begeleider voor onze nieuwe groep voor ouders en omstanders van mensen met eetproblematiek.

In overleg met de andere begeleider gaan we samen kijken op welke dag en hoe vaak deze groep bijeen zal komen. De groep bestaat uit mensen die iemand met eetproblematiek in hun omgeving hebben en hierover ervaringen willen uitwisselen. Om de nazorggroep te begeleiden is het belangrijk dat je ervaringsdeskundig bent op het gebied van eetstoornissen of iemand in je omgeving hebt met een eetstoornis. Voor je een groep gaat begeleiden volg je de basis- en begeleiderstraining van Ixta Noa, daarin leer je hoe je je ervaringsdeskundigheid kunt zetten tijdens het begeleiden van een groep.

Spreekt deze vacature je aan dan kun je je opgeven om vrijwilliger te worden via het aanmeldformulier. Wil je meer informatie over de groep of over Ixta Noa, dan kun je bellen met 088 – 498 26 62 of stel je vraag aan Kim via de mail: kim@ixtanoa.nl  of telefonisch: 06 – 21 13 91 30.


Begeleider algemene groep eetstoornissen
Voor de algemene eetstoornissen groep zijn we op zoek naar een nieuwe groepsbegeleider. Je begeleidt de groep samen met een medebegeleider.

In overleg met de andere begeleider gaan we samen kijken op welke dag en hoe vaak deze groep bijeen zal komen. De groep bestaat uit deelnemers die een eetstoornis hebben en stappen willen zetten om van hun eetstoornis af te komen. Om de groep te begeleiden is het belangrijk dat je ervaringsdeskundig bent op het gebied van een eetstoornis. Het is belangrijk dat je (grotendeels) van je eetstoornis af bent en veel inzicht hebt in je eetstoornis(verleden).

Voor je een groep gaat begeleiden volg je de basis- en begeleiderstraining van Ixta Noa, daarin leer je hoe je je ervaringsdeskundigheid kunt zetten tijdens het begeleiden van een nazorggroep.

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die:

 • Het leuk vindt om cliënten te begeleiden in hun proces om van hun eetstoornis af te komen
 • Inzicht heeft in zijn/haar eetstoornis
 • (grotendeels) Af is van zijn/haar eetstoornis
 • Tijd heeft om kennismakingsgesprekken met nieuwe deelnemers te voeren
 • Bereid is om te registreren
 • Bereid is om trainingen en intervisies van Ixta Noa te volgen
 • Uit de omgeving van Groningen komt

Spreekt deze vacature je aan dan kun je je opgeven om vrijwilliger te worden via het aanmeldformulier. Wil je meer informatie over de groep of over Ixta Noa, dan kun je bellen met 088 – 498 26 62 of 06 25 13 07 75 of stel je vraag aan Kim via de mail: kim@ixtanoa.nl  of telefonisch: 06 – 21 13 91 30.


Begeleider nazorggroep BED
Voor de nazorggroep Binge Eating Disorder (BED) in Groningen zijn we op zoek naar een nieuwe groepsbegeleider. Je begeleidt dan om de week op dinsdagavond de nazorggroep, samen met een medebegeleider. De groep bestaat uit deelnemers die BED hebben en stappen willen zetten om van hun eetstoornis af te komen.

Om de nazorggroep te begeleiden is het belangrijk dat je ervaringsdeskundig bent op het gebied van BED. Het is belangrijk dat je (grotendeels) van je eetstoornis af bent en veel inzicht hebt in je eetstoornis(verleden). Voor je een groep gaat begeleiden volg je de basis- en begeleiderstraining van Ixta Noa, daarin leer je hoe je je ervaringsdeskundigheid kunt zetten tijdens het begeleiden van een nazorggroep.

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die:

 • Het leuk vindt om cliënten te begeleiden in hun proces om van hun eetstoornis af te komen
 • Inzicht heeft in zijn/haar eetstoornis
 • (grotendeels) Af is van zijn/haar eetstoornis
 • Om de week op dinsdagavond beschikbaar is
 • Tijd heeft om kennismakingsgesprekken met nieuwe deelnemers te voeren
 • Bereid is om te registreren
 • Bereid is om trainingen en intervisies van Ixta Noa te volgen
 • Uit de omgeving van Groningen komt

Spreekt deze vacature je aan dan kun je je opgeven om vrijwilliger te worden via het aanmeldformulier. Wil je meer informatie over de groep of over Ixta Noa, dan kun je bellen met 088 – 498 26 62 of stel je vraag via de mail.


Begeleiders voor Zelfhulp Online
Voor Zelfhulp Online zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zelfhulp Online is een programma waarbij je wekelijks mailcontact hebt met een deelnemer die zich ervoor heeft aangemeld. Vanuit je eigen ervaring begeleid je deze deelnemer. Je wordt altijd gekoppeld aan een deelnemer met dezelfde kwetsbaarheid die jij hebt (gehad). Hierdoor kan het wel langer duren voor je een deelnemer kunt begeleiden. Vrijwilliger worden voor Zelfhulp Online kun je daarom het beste combineren met ander vrijwilligerswerk bij Ixta Noa. Het is bijvoorbeeld prima te combineren met het begeleiden van de inloop. Heb jij een psychische kwetsbaarheid (gehad)? En lijkt het je leuk om iemand die nog middenin de kwetsbaarheid zit te begeleiden via de mail? Dan zijn we op zoek naar jou!

Kortom we zijn op zoek naar vrijwilligers die:

 • Ervaringsdeskundig zijn op het gebied van psychische kwetsbaarheid
 • Niet meer veel gehinderd worden door de psychische kwetsbaarheid
 • Bereid zijn tot het volgen van de Training Online Begeleider (bestaat uit 3-5 oefenmails)
 • Tijd hebben om wekelijks mailcontact te hebben. Het zal gaan om ongeveer een uur per week
 • Al ander vrijwilligerswerk doen bij Ixta Noa of willen gaan doen

Spreekt deze vacature je aan dan kun je je opgeven om vrijwilliger te worden via het aanmeldformulier.

Voor meer informatie over Zelfhulp Online of over Ixta Noa, dan kun je bellen met 088 – 498 26 62 of stel je vraag via de mail: info@ixtanoa.nl