Vacatures vrijwilliger locatie Leeuwarden

Oproep voor Inloopbegeleiders 
Voor het Praktijkhuis in Leeuwarden  zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de inloop willen begeleiden.

Als inloopvrijwilliger begeleid je vanuit je ervaringsdeskundigheid cliënten met psychische kwetsbaarheden die naar het Praktijkhuis komen. De cliënten kunnen behoefte hebben aan een luisterend oor, een gesprek of gewoon een veilige plek om even zichzelf te zijn. Je zal ook individuele gesprekken hebben, maar nog vaker vinden de gesprekken gewoon aan tafel plaats. Je begeleidt de cliënten in stappen zetten door middel van een begeleidingsplan en hierdoor meer inzicht te krijgen in zichzelf. Hierbij krijg je natuurlijk begeleiding van Ixta Noa. Het werken bij Ixta Noa is immers vooral werken aan jezelf! Daarnaast begeleid je de inloop altijd samen met een andere vrijwilliger. Als inloopvrijwilliger heb je ook administratieve taken en huishoudelijke taken.

Het is belangrijk dat je ervaringsdeskundige bent op het gebied van een psychische stoornis/kwetsbaarheid en dat je nu niet meer veel gehinderd wordt door deze stoornis/kwetsbaarheid. Je gaat immers vanuit je ervaring anderen begeleiden en dan is inzicht en een goed voorbeeld kunnen geven heel belangrijk.

Voor je inloopvrijwilliger wordt, loop je eerst een periode mee in het Praktijkhuis, minimaal 10 dagdelen. Dan volg je de basistraining van Ixta Noa om meer te leren over het inzetten van je ervaringsdeskundigheid. Daarna volg je dan de inlooptraining.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die:

 •     Ervaringsdeskundig zijn op het gebied van een psychische stoornis of verslaving
 •     Niet meer veel gehinderd worden door de psychische stoornis
 •     Minimaal 2 dagdelen per week beschikbaar zijn
 •     Ook op zaterdag willen werken
 •     Bereid zijn tot het volgen van intervisiebijeenkomsten en trainingen
 •     Het leuk vinden anderen te begeleiden in hun proces vanuit de eigen ervaring
 •     Administratief werk uit willen en kunnen voeren in ons registratiesysteem
 •     Huishoudelijke taken uit willen voeren in het Praktijkhuis
 •     Het leuk vinden om samen te werken met andere vrijwilligers
 •     In de omgeving wonen van Leeuwarden

Als deze vacature je aanspreekt kun je je opgeven via het aanmeldformulier. Voor meer informatie over de vacature kun je bellen naar het Praktijkhuis: 058 – 213 39 97. Voor meer informatie over Ixta Noa kun je ook naar ons landelijk nummer bellen:  088 – 498 26 62 of stel je vraag via de mail: info@ixtanoa.nl


Begeleiders voor Zelfhulp Online
Voor Zelfhulp Online zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zelfhulp Online is een programma waarbij je wekelijks mailcontact hebt met een deelnemer die zich ervoor heeft aangemeld. Vanuit je eigen ervaring begeleid je deze deelnemer. Je wordt altijd gekoppeld aan een deelnemer met dezelfde kwetsbaarheid die jij hebt (gehad). Hierdoor kan het wel langer duren voor je een deelnemer kunt begeleiden. Vrijwilliger worden voor Zelfhulp Online kun je daarom het beste combineren met ander vrijwilligerswerk bij Ixta Noa. Het is bijvoorbeeld prima te combineren met het begeleiden van de inloop. Heb jij een psychische kwetsbaarheid (gehad)? En lijkt het je leuk om iemand die nog middenin de kwetsbaarheid zit te begeleiden via de mail? Dan zijn we op zoek naar jou!

Kortom we zijn op zoek naar vrijwilligers die:

 • Ervaringsdeskundig zijn op het gebied van psychische kwetsbaarheid
 • Niet meer veel gehinderd worden door de psychische kwetsbaarheid
 • Bereid zijn tot het volgen van de Training Online Begeleider (bestaat uit 3-5 oefenmails)
 • Tijd hebben om wekelijks mailcontact te hebben. Het zal gaan om ongeveer een uur per week
 • Al ander vrijwilligerswerk doen bij Ixta Noa of willen gaan doen

Spreekt deze vacature je aan dan kun je je opgeven om vrijwilliger te worden via het aanmeldformulier. Voor meer informatie over Zelfhulp Online of over Ixta Noa, kun je bellen met 088 – 498 26 62 of stel je vraag via de mail: info@ixtanoa.nl