Blog

Wanneer kan ik weer sociaal drinken? | Raymond

Ik kan niet sociaal drinken en daarom drink ik af en toe alleen nog in mijn dromen. Dromen is een onderdeel van het verwerkingsproces maar het geeft tevens aan hoe groot de impact van drank op mijn leven is geweest. Ik scoor namelijk op alle 6 punten die hier boven worden genoemd. Met name het woord effect is op mij van toepassing. Ik noemde alcoholvrij bier dan ook niet voor niets bier zonder gevoel. En voor bier met gevoel was ik op den duur ook niet meer gevoelig en verving het door sterke drank. Hier past het woord tolerantie dan ook prima.

Kely | Herstel is niet terug, herstel is ‘nieuw’

Herstellen van een ziekte: weer beter worden. De letterlijke vertaling is repareren, ofwel in de vorige toestand brengen. Woordenboeken doen suggereren dat terugkeer naar een vorige situatie mogelijk dan wel noodzakelijk is. Een correctie, een verandering. Her-stellen. De betekenis zit in het ontrafelen van het woord. Het suggereert een actie, en daarmee het nemen van (eigen) verantwoordelijkheid. Zelf heb ik een eetstoornis. Een verslaving, een aangeleerd gedragspatroon, een feit dat ik lange tijd niet onder ogen wilde zien.

Raymond | Ernst en zijn gedachten – 1

Ernst loopt door de populieren laan en denkt aan het opkomend populisme. Dat was niet gebeurd wanneer hij door de kastanje laan was gegaan. Dan had hij waarschijnlijk gedacht welke kolen hij nog uit het vuur moest halen. Want kastanjes poft hij liever. Bij populisme denkt hij aan Wilders. Wilders zegt dat zijn hele programma op een postzegel kan. Leuk voor Madurodam maar Ernst vind het voor een land met 17 miljoen mensen toch wat aan de magere kant. Aan debatten heeft Wilders een hekel wat natuurlijk ook...