Blog

Raymond | De kluizenaar (1)

Ver van de bewoonde wereld, diep in het bos, staat een houten huisje. In dat huisje woont de kluizenaar al meer dan 25 jaar. Het is bijna kerstavond en de kluizenaar legt de laatste hand aan zijn conifeer. Nog 2 grijze deegballen en de boom is gereed. Met de piek wacht hij altijd tot na de kerst. Te vroeg pieken heeft nog nooit iemand wat opgeleverd en dat stelt hem wat Wilders betreft dan ook gerust. De kluizenaar heeft niet zoveel met kerst en viert het dan ook op geheel eigen wijze. Al dat knusse gedoe. Al die georganiseerde gezelligheid. 

Raymond | De kluizenaar (2)

Nog steeds ver van de bewoonde wereld, nog steeds diep in het bos, staat nog steeds een houten huisje. En in dat huisje woont nog steeds de kluizenaar al meer dan 25 jaar. Het is nu bijna kerstavond en hij moet nog even denken aan gisteren toen hij in de bewoonde wereld was. Daar werd hij nota bene uitgescholden door van die rechts extreme kaalkopjes. Op 100 meter afstand schreeuwden ze: 'Vieze homo'! De kluizenaar sloeg als links weldenkend mens vanzelfsprekend linksaf en dacht: 'Ach jee de toekomst scheld mij uit.

Puur Shirley | Wit, ‘zijn’ en zij gelooft in mij

Voor Petra, 'Je bent een natuurtalentje!' 'Doe normaal!' 'Heerlijk om te zien, hoe je hier op je plek bent.' 'Doe niet zo wijs, je hebt geen idee waar je het over hebt.' Positief of negatief, kritiek versus feedback. Zwart of wit, goed of fout? Wanneer realiseer je je dat hetgeen wat een ander zegt, de waarheid is? En wanneer besef je, dat de waarheid subjectief is? Wie heeft het juist? Is de waarheid dan nooit kloppend? Wanneer geloof je de woorden van een ander, als mijn “wit” nooit jouw “wit” kan zijn?