Blog

Verslaving (deel 1) | Raymond

Mijn verslaving schreeuwde altijd tegen mij en toen ik ermee stopte begon hij met praten. Na lange tijd gepraat te hebben ging hij over tot fluisteren en nu krijg ik af en toe nog een kaart. Dit verdiend enige uitleg om het begrijpelijk te maken en daarom zal ik het even verstaan raken: Tijdens het schreeuwen zat ik midden in gebruik en was mijn verslaving mij de baas. Hij gaf mij weliswaar de illusie dat ik een keuze had maar frappant genoeg viel die keus altijd in zijn voordeel uit. Ik was met vallen en opstaan een slaaf van mijn verslaving. 

Verslaving (deel 2) | Raymond

Het is voor de buitenwereld vaak moeilijk te begrijpen hoe een verslaving werkt. Het heeft alles te maken met je gevoel maar je word meestal beoordeeld op je gedrag. Dat gevoel is moeilijk uit te leggen aan de buitenwereld. Eigenlijk zijn er bijna geen woorden voor. De beleving en de betekenis van drank is voor mij heel anders dan voor iemand die er sociaal 2 of 3 drinkt en weer verder gaat met zijn of haar leven. Even uit de sleur betekende voor mij even uit het leven. Weg! Weg van alles! Het liefst zo ver mogelijk! Het liefst zo lang mogelijk!

Programma 1, wijsneus en de lange wandeling over het bospad – part 1

GGNet, een groot terrein wat ik het makkelijkst kan omschrijven als een open plek vol met huisjes, grote ruimtes, groene velden, bomen, wegwijzers en wegen bestraat met klinkers. Dit terrein is de plek waar ik mijn oude ik achterliet, de plek waar ik uit alle macht mijn eigen ik opnieuw ga ontdekken. Waar begint je zoektocht als het gaat om zelfontplooiing? Een eerste stap over de drempel  naar de klinische opname is de eerste stap. De route die je vervolgens gaat lopen, is grotendeels voor je uitgestippeld...