Corona tijd | De kluizenaar klaagt

Het is tegenwoordig niet leuk meer om een kluizenaar te zijn. Nu de halve wereld zich ook als kluizenaar gaat gedragen. Was ik voor de crisis nog een zonderling hoor ik nu zo’n beetje bij de grootste groep ter wereld.

Zag vorige week tot mijn grote schrik dat er nu ook al opleidingen voor zijn. Ik zag in de verte een groep mensen die bij nader inzien toch geen groep bleek te zijn. Men liep allemaal zo’n anderhalve meter van elkaar af. Het waren kluizenaars in opleiding! Het moet niet gekker worden! Nu vond ik het voor kluizenaars in opleiding ondanks die anderhalve meter allemaal nog vrij close en bijna gezellig.

Nee die hebben nog een lange weg te gaan. Maar dat terzijde. Voor de crisis zette ik met een rustig en gesloten hart weleens een contact advertentie. Met als tekst: Kluizenaar zoekt kluizenaar_ You see me once, You see me twice, That’s all you see of pretty me!

Geen enkele reactie. En daar was je dan helemaal niet rouwig om. Welnee, dat vond je juist sterk. Tja je bent kluizenaar of je bent het niet. Dat laat ik nu wel uit mijn hoofd! Zeker nu de stage van aankomend kluizenaars uit anderhalve meter afstand bewaren bestaat. Zo’n iemand kan de verleiding niet weerstaan en gaat natuurlijk reageren. Terwijl het lespakket natuurlijk moet bestaan uit; Groep in zicht? Wegwezen! Tja dat is verdorie toch de basis van het kluizenaarschap.

Nee het zijn rare tijden. Wat is het druk wat is het druk!

Maaltijden aan de deur? Ali Bemoeial met bloemen aan de deur? Gezang en geklap voor de deur? Kaartjes met opbeurende teksten in de deur? Waarom? Ik heb geen idee en had daarom net zo goed Haas kunnen heten! Mijn laatste kaartje dateert uit 1985 en kwam uit Brazilië. Iemand uit het regenwoud stuurde mij vanwege lekkage een kaart met daarop veel succes! Dat vond ik toen heel attent. Je moet het maar net weten en hij wist het.

Nee het zijn rare tijden. Wat is het druk wat is het druk!

Je struikelt gewoon over de kluizenaars en dat kan toch nooit de bedoeling zijn. Nog even en dan volgt de kreet: Kluizenaars aller landen verenigt u! Dat is toch de doodsteek voor het kluizenaarschap! Dat legt toch een bom onder het gezellig en alleen kluizenaar zijn!

Nee het zijn rare tijden. Dit moet niet veel langer gaan duren. Want dan vrees ik met grote vrezen dat ik er na deze crisis sociaal uit kom. En daar moet je als serieus kluizenaar toch niet aan denken! Laat me met rust!

De kluizenaar

 

 

Reacties