Corona tijd | Niet te bevatten…

Dat is hoe ik mij grotendeels voel; ik kan moeilijk bevatten wat er allemaal gebeurt op dit moment. Er duiken snel gedachtes op als; hoe lang duurt dit nog? Wat nou als het nooit meer anders wordt? Wat nou als iemand waar ik om geef ziek wordt…? En nog 100 gedachten en angsten meer.

Tegelijkertijd merk ik dat ik ook veel van wat ik door de jaren heen heb geleerd, in kan zetten. Heel mindfull leven per dag en moment. Wat kan ik vandaag doen voor mezelf en anderen? Ritme houden, blijven praten, in de tuin werken. En knuffelen met mijn grote harige vriend Bubba!

Wat ik ook weer merk, is dat mijn PTSS hoofd goed is ingericht op crisis. Ik ga vooral handelen en hou mezelf hiermee ook in de benen. Maar ook dat heeft een eindmoment, dat alles me toch inhaalt en onderuit haalt. Dit is een valkuil, dat ik in mijn oude overleef patronen schiet en vergeet voor mezelf te zorgen in de tussentijd. Dus daarom hou ik mij elke dag weer voor;

  • 1 dag tegelijk
  • Ritme houden
  • Goed voor mezelf zorgen
  • Praten met iemand wanneer ik me overspoeld voel door alles
  • Vertrouwen houden dat het goed komt, want dat komt het.

En dit alles helpt mij ontzettend!

Pas allemaal goed op jezelf en weet; je staat er niet alleen voor!

Denise

 

Reacties