Hoe ervaar ik de maatregelen rondom het corona virus?

Ik was volop aan het werk als vrijwilliger bij Ixta Noa en ik gaf daarnaast gastlessen op het ROC in Nijmegen. Ik heb veel plezier in mijn werk en ik haal er veel voldoening uit. Daarnaast heb ik te maken met mijn eigen psychische kwetsbaarheid. Maar juist door mijn werk sta ik in mijn eigen kracht en besef ik hoe ver ik in mijn eigen ontwikkeling zit. En dat ik vanuit een diep dal omhoog geklommen ben. Ik vind het een hele eer dat ik vanuit mijn eigen ervaring mensen mag helpen en inspireren in hun herstelproces.

Naast mijn werk ben ik ook mantelzorger van mijn man. Hij is 2 jaar geleden getroffen door een beroerte. Hierdoor is hij hulpbehoevend geworden. Ik zorg voor mijn man, regel afspraken en houd thuis de boel draaiende.

Toen bleek dat de verhuizing naar een aangepaste woning niet door kon gaan, hebben mijn man en ik besloten om ons eigen huis te gaan verbouwen en aan te passen voor mijn man. We blijven dus op ons vertrouwde stekkie wonen. Tijdens de drukke voorbereidingen voor de verbouwing, brak het coronavirus uit. Dit betekende dat mijn werk stil kwam te liggen en dat de verbouwing op losse schroeven kwam te staan. Gelukkig kon de verbouwing door gaan en deze is nu in volle gang.

Mijn werkzaamheden kunnen helaas nog niet hervat worden en zit ik dus noodgedwongen thuis. Heel eerlijk gezegd heb ik totaal geen moeite met de maatregelen rondom het corona virus. Het geeft mij heel veel rust. Ik kom alleen uit huis, indien noodzakelijk. Een klepdoos ben ik nooit geweest. Ik ben heel graag thuis. In mijn eigen veilige en vertrouwde omgeving. Nu de overheid oplegt om zoveel mogelijk thuis te blijven, denk ik alleen maar ‘heerlijk’.

De buitenwereld voelt voor mij heel vaak als onveilig, onrechtvaardig, oneerlijk en kwaad. Ik ben vaak angstig in contacten met anderen. In mijn werk juist niet, maar voor anderen wel. Ik heb te veel meegemaakt, dat het vertrouwen in de buitenwereld weg is. Ik ben alleen maar op mijn hoede en bang om fouten te maken. Thuis heb ik dat niet. In die zin heb ik zelf al een afstand tot de buitenwereld gecreëerd, al ruim voordat het corona virus uit brak. Tuurlijk mis ik mijn werk enorm en ik hoop gauw dat weer op te gaan pakken. Maar aan de andere kant ben ik nu thuis ook heel hard nodig, gezien de verbouwing.

Het coronavirus heeft me niet angstig gemaakt voor besmetting. Ik ben meer angstig voor de buitenwereld. Ik ben wel blij met de duidelijke regels. Dat schept duidelijkheid en meer rust. En dat heb ik nu juist nodig….

Marjon

 

 

Reacties