Wendy | Vertrouwen op mezelf

 

Vlogdag 4:  De huisarts ontslagen!

Ja, ik heb een verleden met slechte eetgewoonten en eetbuien. Ja, ik weet dat mensen die mijn volle lijf zien daar een mening over hebben… maar van mijn huisarts verwacht ik dat hij verder kijkt dan dat. Van mijn huisarts verwacht ik dat hij mij helpt bij het vinden van oplossingen voor mijn klachten en niet meteen met zijn oordeel klaar staat.

Ik ben geboren zonder schildklier. Ik ken mijn lijf al 35 jaar en weet ook wanneer het mis is. Ik heb nooit de schildklier ‘de schuld’ gegeven van mijn overgewicht, maar ik geloof wel dat deze een aandeel heeft gehad in het verhaal.

De schildklier heeft een belangrijke rol in onze fysieke, motorische en geestelijke ontwikkeling en is verantwoordelijk voor de celstofwisseling. Daardoor is er ook sprake een nauwe samenwerking met energiehuishouding en omzetting. Eerder dit jaar moest ik verplicht overstappen naar andere schildkliermedicatie door problemen met levering van Thyrax. Met de nodige klachten tot gevolg EN binnen 2 maanden tijd een aanzienlijke stijgende lijn in het gewicht.

Balen!!!!

Wanneer ik mijn eetpatroon weer strenger oppak – geen tarwegluten, geen suiker, geen zuivel, geen soja – blijft het gehoopte resultaat uit. Eerst viel ik af met dat eetpatroon, nu blijf ik stabiel.

Ik sprak eerder hierover met de diëtiste en nu met de huisarts. Hij laat me niet uitpraten en wil ook niet meedenken. Hij heeft zijn oordeel al klaar. Voor mij is het niet de eerste keer dat ik niet het gevoel heb dat hij voor mij als huisarts faalt. Ik had van hem al eens een herhaalrecept gehad voor medicatie waarmee ik eerder al op de eerste hulp was beland… waar hij me naar door had gestuurd.

Ik heb verschillende woonplaatsen en verschillende huisartsen gehad, maar deze was echt uitermate teleurstellend. Liever een huisarts die meedenkt, luistert en mijn klachten oprecht serieus neemt. Op zoek naar eentje waar ik me goed bij voel!

 

 

Reacties