Ixta Online

Zelfhulp Online
Zelfhulp Online bestaat uit een wekelijks individueel mailcontact met een ervaringsdeskundige via een veilige website. Je kunt bespreken waar je tegenaan loopt, aan doelen werken en herkenning vinden. Onze ervaringsdeskundigen vinden niets gek, ze hebben het zelf immers ook meegemaakt. Het kan je minder eenzaam maken en je steun geven op moeilijke momenten.

Voor wie?
Zit je niet lekker in je vel, voel je je somber, heb je een probleem met eten of heb je andere psychische klachten? Kun of wil je niet naar een praktijkhuis van Ixta Noa gaan, maar wel graag hulp van een ervaringsdeskundige? Dan is Zelfhulp Online misschien wel iets voor jou. Via Zelfhulp Online kun je met een ervaringsdeskundige via de mail in gesprek gaan over hoe het met je gaat en waar je tegen aan loopt. Je kunt bespreken wat je anders zou willen en hoe het gaat om stappen te zetten om ervoor te zorgen dat je weer beter in je vel komt te zitten. Je hoeft geen diagnose te hebben, het gaat erom wat jij voelt.

Je meld je aan en wat dan? 
Je kunt je aanmelden voor Zelfhulp Online via het aanmeldingsformulier. Daarna zal een medewerker of vrijwilliger van Ixta Noa contact met je opnemen voor het voeren van een telefonisch kennismakingsgesprek om meer te vertellen over wat Zelfhulp Online inhoudt en om te bespreken waar jij behoefte aan hebt in de begeleiding. Vervolgens wordt je gekoppeld aan een begeleider van Zelfhulp Online. De begeleiders van Zelfhulp Online zijn allemaal ervaringsdeskundig op het gebied van eetstoornissen, stemmingsstoornissen of andere psychische onbalans. Er is ook verschil tussen begeleiders, bijvoorbeeld in leeftijd, situatie, achtergrond en ervaring; een divers team dat klaar staat om je te helpen. De begeleider die je krijgt toegewezen hangt af van jouw hulpvraag en je persoonlijke situatie. Je zult een account krijgen op een veilige website en via dit account kun je mailen met je begeleider. Het eerste mailtje zal door hem/haar geschreven worden. Zo ontstaat jullie contact. Jullie zullen een wekelijks mailcontact hebben, soms kan in overleg een andere frequentie afgesproken worden, maar zeker in het begin is minimaal één keer per week aan te raden.

Zelfhulp
Ixta Noa verandert jezelf. Een bijzondere zin die staat voor hoe wij werken. Wij staan naast je met onze ervaring en deskundigheid. Maar jij hebt de regie over je leven. Jij helpt en verandert uiteindelijk jezelf. Dat noemen we ‘zelfhulp’: jezelf ruimte geven door onder je ervaringen te delen met anderen en te leren van de ervaring van anderen.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan Zelfhulp Online.

Aanmelden
Wil je je aanmelden voor Zelfhulp Online? Dat kan hier.

Ixta Noa is tevens online te vinden via Facebook | Twitter | Linkedin | Instagram