Ervaringen deelnemers

Hier vindt je de ervaringsverhalen van onze deelnemers. Herkenbare verhalen van anderen, mensen zoals jij.
De ervaringen zijn geanonimiseerd.

‘Vrienden wou ik niet belasten’


Respijt Ixta Noa in Groningen

Even niet thuis kunnen/willen zijn, waar ga je dan heen met je psychische kwetsbaarheden? Vrienden wou ik niet belasten en de ggz kom je niet meer in zolang je “functioneert”. Gelukkig wist ik van het respijt bij Ixta Noa, dus deed ik hier een verzoek op. Ik kon snel een gesprek krijgen en hier hebben we op een rijtje gezet met wat voor doel ik kwam, wat ik nodig had en wat de regels zijn.

Lees hier verder…

‘No way dat ik daar zomaar binnen durfde te stappen!’


Respijt Ixta Noa in Nijmegen

Daar ga ik dan. Ik wil niets liever dan mijn vicieuze cirkel doorbreken. Dit houden mijn lichaam en ik niet langer vol. Er moet wat gebeuren, maar wat? Ten einde raad, bel ik aan bij Ixta Noa. Het liefst wil ik wegrennen, maar de spanning is zo hoog dat ik aan de grond sta vastgenageld. Twijfelend stap ik een enorme drempel over. Daar sta ik dan, maar ik ben niet langer alleen. Ik sta samen, en samen gaan we opnieuw proberen kleur te geven aan mijn leven. Ik kende Ixta Noa al wel een klein beetje, maar no way dat ik daar zomaar binnen durfde te stappen! Sociaal gezien ben ik niet bepaald een held. Nieuwe mensen ontmoeten vind ik maar eng, contact leggen is moeilijk en mezelf aan anderen verbinden zowaar onmogelijk.
Lees meer…

‘Ik mag zijn wie ik ben’


Ixta Noa Enschede

9 jaar geleden ben ik bij Ixta Noa gekomen in Zutphen (toen heette het nog Ziezo). Ik had toen een gesprek met een medewerker. Ik vond het heel spannend om er voor de eerste keer heen te gaan. Ik zat nog diep in mijn eetstoornis anorexia en kampte met een depressie. Ik voelde mij voor het eerst gezien door mensen die hetzelfde hadden doorgemaakt. Ik ben overgegaan naar Enschede toen Ixta Noa in Enschede kwam.
Lees meer…