Ervaringsdeskundigheid

Al onze ondersteuning wordt geboden op basis van ervaringsdeskundigheid.

Binnen Ixta Noa werken ervaringsdeskundigen, zij hebben zelf een psychische kwetsbaarheid (gehad) die ze hebben overwonnen of waarmee ze zo dusdanig om kunnen gaan dat het geen hinder meer geeft in het dagelijks leven. Vanuit eigen ervaring weten zij hoe lastig de weg naar herstel kan zijn.

Al onze ervaringsdeskundigen hebben tijdens de inwerkprocedure en de Ixta Opleidingen geleerd om hun ervaringen zo in te zetten, dat ze jou kunnen ondersteunen bij jouw herstel.  Elke ervaringsdeskundige heeft een uniek verhaal. Net zo uniek als jij bent…

Onze ervaringsdeskundigen zijn er van bewust dat wat voor hen werkt, niet persé ook voor jou werkt. We hebben een breed scala aan vrijwilligers, die ook gebruik weten te maken van elkaars expertise.  Samen met jou kijken onze ervaringsdeskundigen wie of wat jou kan helpen in jouw herstel, en daarin ben jij degene die het tempo bepaald!

Wanneer we merken dat je meer nodig hebt dan we je bij Ixta Noa kunnen bieden, zullen we met je meekijken naar wat je wél kan helpen. We werken nauw samen met verschillende zorg- en welzijnsinstellingen en zijn goed op de hoogte van het (GGZ) aanbod in de regio’s waarin we zijn gevestigd.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.