Al onze ondersteuning wordt geboden op basis van ervaringsdeskundigheid.

Ixta Noa is een organisatie voor en door mensen die ervaring hebben in hun leven met psychische problematiek.Bij ons werken vrijwilligers en medewerkers die zelf een psychisch ontwrichtende periode in hun leven hebben meegemaakt. Zij zetten hun ervaring met herstel hiervan in om anderen bij hun herstel te ondersteunen. Vanuit eigen ervaring weten zij hoe lastig de weg naar herstel kan zijn.

Onze ervaringsdeskundigen hebben geleerd om hun ervaringen zo in te zetten, dat ze jou kunnen ondersteunen bij jouw herstel. Elke ervaringsdeskundige heeft een uniek verhaal. Net zo uniek als jij bent. Onze ervaringsdeskundigen zijn zich ervan bewust dat wat voor hen werkt, niet persé ook voor jou werkt. Wij hebben een breed scala aan ervaringsdeskundigen, die ook gebruik weten te maken van elkaars expertise. Samen met jou kijken we wie en wat jou kan helpen in jouw herstel, en daarin ben jij degene die het tempo bepaald!

Verhalen zijn nooit hetzelfde. Ik probeer altijd te kijken naar waar ik een stukje herkenning kan vinden. Vaak vinden mensen het fijn als ik iets over mezelf vertel waardoor ze het idee krijgen dat ze niet de enige zijn. Hiermee kan ik ze hoop geven dat het écht nog wel anders kan worden

Wanneer wij merken dat je iets anders nodig hebt dan wij je bij Ixta Noa kunnen bieden, zullen wij met je meekijken naar wat je wél kan helpen. Wij werken nauw samen met verschillende zorg- en welzijnsorganisaties en zijn goed op de hoogte van het (behandel- en begeleidingsaanbod in de regio’s waarin wij zijn gevestigd.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op info@ixtanoa.nl.