Ervaringsverhaal – Ik wist niet meer waar ik het moest zoeken

Mijn ouders zijn op jonge leeftijd uit elkaar gegaan. Dit resulteerde in een co-ouderschap waarin ik 3 dagen bij de ene ouder was en 4 dagen bij de andere. Al vrij jong leerde ik hierdoor me niet te hechten aan de plek waar ik me bevond. Ik moest tenslotte toch altijd weer weg. Rond om mijn 8ste kreeg ik te maken met grensoverschrijdend gedrag/seksueel misbruik van een familielid. Dit is tot laat in mijn pubertijd doorgegaan.

Hierdoor merkte ik dat ik mezelf terug trok. Ik wist niet goed wat ik met mijn klasgenoten aan moest en vond totaal geen aansluiting. Mensen vonden me raar en snapte totaal niet waarom ik reageerde zoals ik reageerde. Ik dacht op mijn 18de dit kan ik allemaal achter me laten. Ik verhuis naar een nieuwe stad. Helaas werden de problemen alleen maar erger en ontwikkelde ik een seksverslaving. Ik wist tenslotte totaal niet wat de juiste manier was om met mannen om te gaan. Een ding wist ik wel seks willen ze altijd. Mijn seksverslaving ging gepaard met een heel laag zelfbeeld en weinig vertrouwen in mijn medemens. Hier ben ik toen ook hulp voor gaan zoeken.

Bij mijn eerste psycholoog bleek ik een complexe vorm van PTSS te hebben. Ik tilde hier niet zo zwaar aan en vond eigenlijk dat ik het allemaal wel prima deed. Maar alles ging zijn tol eisen. Op mijn laatste tandvlees heb ik mijn studie gehaald en de week erop begon ik met mijn groepstherapie. Ik wist niet meer waar ik het moest zoeken. Uiteindelijk heb ik 4 jaar verschillende therapieën gevolgd waaronder EMDR, MBT en schematherapie.

De verschillende therapieën hebben mij de handvaten gegeven om weer grip op mijn leven te krijgen. Mijn zelfbeeld werd beter waardoor ik me niet meer voor seks liet gebruiken. Mijn PTSS werd behandeld waardoor ik begon te snappen waarom ik reageerde in situaties op de manier hoe ik het altijd deed en nog steeds doe.

Ik woon inmiddels samen met mijn vriend en mijn katten. Ben ik mijn laatste therapie, EMDR, aan het afronden. Ik zit lekker in mijn vel en heb geaccepteerd wie ik ben. Bij Ixta Noa kan ik mijn verhaal delen als vrijwilliger en doe dit met veel plezier en passie.