Living Library in Nunspeet

Hoe vaak hoor jij unieke verhalen van totaal onbekenden? Heb jij dagelijks gesprekken met bijzondere verhalen die je raken? Bij de Living Library of Mensenbieb praat je niet over koetjes en kalfjes maar mag je juist de diepte in, over wie je bent en wat belangrijk voor je is. Je kunt vragen stellen aan echte mensen.

Kom je ook naar deze eerste editie van Living Library in de Bibliotheek Nunspeet! Op 11 maart 2023 van 12.00 tot 15.00 uur voor de eerste keer een Living Library oftewel Mensenbieb georganiseerd. Om 12.00 uur zal wethouder Jennifer Elskamp aftrappen. Daarna kan iedereen vanaf 16 jaar meedoen en praten met een levend boek.

Wat is een Living Library?
Living Library is een internationaal concept, dat ook in Nederland regelmatig wordt georganiseerd. Het doel van Living Library is mensen in contact te brengen met mensen waar vaak een vooroordeel over bestaat. Door het gesprek aan te gaan met anderen en je in hun verhaal te verdiepen, ontstaat vaak begrip en verbinding.

Net als in een echte bibliotheek is er tijdens de Living Library een catalogus met levende boeken, inclusief titels en een korte beschrijving. Als je een boek wilt lenen, dan kun je je aanmelden met je naam en wordt het boek voor je gehaald. Na een korte uitleg heb je 20 minuten om je in het boek te verdiepen. Heb je het boek nog niet uit? Het is mogelijk om de leentijd met tien minuten te verlengen. Daarna wordt het boek weer ingeleverd voor de volgende leners. Reserveren van een boek is niet mogelijk.

Wanneer: 11 maart 2023
Waar: in de Bibliotheek Nunspeet
Tijd: tussen 12.00 en 15.00 uur

Kosten: gratis

Dit evenement wordt georganiseerd door de Bibliotheek Noordwest Veluwe, Living Library NL, Ixta Noa en Atelier en Galerie Ingrid Slaa.

N.B. We zijn ook nog op zoek naar nieuwe levende boeken. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen door een mail te sturen naar livinglibrary@bibliotheeknwveluwe.nl

 

Datum

mrt 11 2023
Expired!

Tijd

12:00 - 15:00

Locatie

Harderwijk
Johanniterlaan 10c, 3841 DT Harderwijk
Ixta Noa Harderwijk

Organisator

Ixta Noa Harderwijk
Telefoon
0341- 275 542 | 06 - 11 26 35 82
Email
harderwijk@ixtanoa.nl

Reacties zijn gesloten.