Psychisch gedoe in hokjes: de MensenZoo

Ooit een MensenZoo bezocht? Nu is je kans! Ixta Noa, MEE Plus en Pro Persona Connect presenteren de MensenZoo: Psychisch gedoe in hokjes. Op de dinsdagmiddag van de Vierdaagsefeesten zijn op Stadseiland Stek mensen met een psychisch kwetsbaarheid te vinden. Wees maar niet bang; ze staan in hokjes en er is een oppasser aanwezig.

Omdat we al snel de neiging hebben andere mensen in hokjes te plaatsen, hebben we dat bij de MensenZoo heel letterlijk genomen. Mensen met een psychische kwetsbaarheid staan in een hokje. Je kunt ze alles vragen over hoe het voor hen is om te leven met mentale problemen of een gesprek met hen aangaan. Ontdek zelf wie ze zijn op dinsdag 16 juli tussen 14.30 en 15.30 uur bij het Strandcafé Stage op Stadseiland De Stek.

5 redenen om naar Stadseiland De Stek te komen
Hierom kom je op dinsdag 16 juli naar Stadseiland Stek voor Psychisch gedoe in hokjes: de MensenZoo:

 • Je krijgt gratis een drankje en een hapje.
 • Je geniet in een relatief rustige omgeving van de Vierdaagsefeesten.
 • Je kunt zelf ervaren hoe het is om een psychische kwetsbaarheid te hebben, zoals stemmen horen of autisme.
 • Je kunt in de MensenZoo alles vragen aan mensen met een psychische kwetsbaarheid, bijvoorbeeld over angst of overprikkeling.
 • Een rustig feestje is zeker ook een feestje!

Ik heb interesse in Psychisch gedoe, wat nu?
Kom dinsdag 16 juli 2024 tussen 14.30 en 15.30 uur naar het Strandcafé Stage op Stadseiland Stek. Vooraf aanmelden is niet nodig. Ixta Noa, MEE Plus en Pro Persona Connect zorgen voor de organisatie. Als je het leuk vindt, kun je ook ná de Vierdaagsefeesten leren hoe je een rol kunt spelen als maatje voor iemand met een psychische kwetsbaarheid. Kijk op de websites van de organisaties voor meer informatie of ga naar de Facebookpagina van Psychisch gedoe en op de website van Stadseiland-Vierdaagsefeesten Festival bij het programma op dinsdag 16 juli: Psychisch gedoe.

 

 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

jul 16 2024

Tijd

14:30 - 15:30

Locatie

Stadseiland Stek
Ossenwaardpad, 6663 KT Nijmegen
Categorie
Ixta Noa Nijmegen

Organisator

Ixta Noa Nijmegen
Telefoon
024 – 679 37 82
Email
nijmegen@ixtanoa.nl

Reacties zijn gesloten.