Thema-avond 113 Zelfmoordpreventie

“… Ik voelde me begrepen, geïnspireerd, in mijn waarde gelaten, ik had een luisterend oor, ik kon mijn gevoelens uiten …”

Zomaar enkele citaten van mensen, die gevoelens over zelfmoord hadden en 113 online hebben benaderd.
Zelfmoord is een heftig onderwerp waar veel mensen mee worstelen. Zo kan het zijn dat je zelf zelfmoordgedachtes hebt of dat je zorgen maakt om iemand uit de omgeving. Het is fijn om dan handvaten te kunnen krijgen. Daarom maken we dit onderwerp bij Ixta Noa graag bespreekbaar tijdens onze thema-avond.

In het eerste deel van de avond geeft Stichting 113 Zelfmoordpreventie vanuit haar expertise een voorlichting over zelfmoordpreventie. Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van zelfmoord. De missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Stichting 113 Zelfmoordpreventie is ervan overtuigd dat er jaarlijks honderden zelfmoorden meer kunnen worden voorkomen wanneer zelfmoord beter bespreekbaar is en de zorg innovatiever en menselijker wordt georganiseerd.

In het tweede interactieve deel van de avond zal ervaringsdeskundige Koos de Boed zijn missie vanuit de praktijk toelichten. Koos is Landelijk Coördinator Stichting Suïcide Preventie Centrum. Vanuit zijn eigen ervaring is hij zich gaan inzetten voor mensen die te maken hebben (gehad) met zelfdoding of suïcidale gedachten. “Ik heb geleerd, uit mijn eigen ervaring, dat het praten hierover enorm kan opluchten”, aldus Koos de Boed.

Tijdens deze interactieve avond is er veel gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen met elkaar te delen. Jij bent van harte welkom om deze avond live of online bij te wonen.

Meer weten?
Naast deze voorlichting biedt Stichting 113 Zelfmoordpreventie ook een gratis telefoonlijn, chat, (online) cursussen, informatie en verschillende tools aan. Deze zijn te vinden op: www.113.nl/

Wanneer?
Datum: Woensdagavond 26 oktober 2022. Tijd: van 18.30 tot 21.00 uur.

Waar?
Wees welkom in Praktijkhuis Ixta Noa, IJsselkade 9, 7201 HB Zutphen, 0575 57 18 96

Programma:

 • 18.30 tot 19.00 uur:
  Inloop met koffie en thee
 • 19.00 uur: 
  Voorlichting Stichting 113 Zelfmoordpreventie
  Pauze
  Bijdrage van Koos de Boed – Stichting Suïcide Preventie Centrum. Interactief gedeelte voor vragen en het delen van ervaringen.
 • 21.00 uur:
  Afsluiting

Als je de avond live wilt bijwonen dan kan dat geheel zonder vooraanmelding.
Wil je online via Microsoft Teams aanwezig zijn bij de thema-avond stuur dan een mail naar zutphen@ixtanoa.nl. Je ontvangt dan van ons een bevestigingsmail. De toegangslink voor online bijeenkomst via Microsoft Teams wordt separaat naar je gemaild.

De toegang is geheel gratis!

Download hier de flyer in PDF-bestand.

Datum

okt 26 2022
Expired!

Tijd

18:30 - 21:00

Locatie

Zutphen
IJsselkade 9, 7201 HB Zutphen
Categorie
Ixta Noa Zutphen

Organisator

Ixta Noa Zutphen
Telefoon
0575 – 57 18 96
Email
zutphen@ixtanoa.nl

Reacties zijn gesloten.