Thema-avond: Durven dromen, Durven Falen

Tijdens deze thema-avond gaan we het hebben over de wonderlijke wisselwerking tussen dromen, falen en succes. Zeker wanneer je uitval hebt meegemaakt, kan de weg naar werk heel wat beren bevatten. Juist de angst om weer te falen kan een belemmering worden om stappen vooruit te zetten. Maar klopt dat wel? Is het misschien niet best normaal dat deze weg gepaard gaat met vallen en opstaan?

Helen en Marjolein delen hun eigen ervaringen over het soms stuntelend nastreven van je droombaan.

Het verhaal van Helen. Hoe ze van werkelijk niks meer kunnen, stapje voor stapje uiteindelijk haar eigen bedrijf opzette. Verwacht geen cliché succesverhaal, maar een ongepolijst eerlijk verslag van haar hobbelige pad. Hoe je als mens weer zingeving kunt vinden in je leven. Ja óók als (on)betaald werken niet lukt. “Ik heb keer op keer moeten accepteren wat ik allemaal niet meer kon. Inmiddels heb ik de vrijheid in het mogen falen gevonden. Ik hoop anderen in de eerste plaats hun waarde als mens weer te laten vinden. Soms hoort werk daarbij, soms ook niet. Ook dan mag je er zijn!”

Marjolein is werkzaam binnen de politiek. Zij voelt zich regelmatig familie van Mr Bean. Een buitenstaander, vreemde eend, niet van deze wereld, wereldvreemd zelfs maar evengoed vol verwondering, nieuwsgierigheid en waardering voor zichzelf als falend wezen. Ze is een lichtend voorbeeld van hoe vallen en falen in feite magisch zijn en nieuwe wegen openbaren. Naast raadslid, is Marjolein schrijver en artiest. Ze heeft vrede gesloten met haar emotionele aard en beziet steeds meer hoe haar unieke samenstelling als prutser van toegevoegde waarde kan zijn in haar werk.

Het programma van de avond ziet er als volgt uit:

 • 19.00 uur – Welkom in de Praktijkhuiskamer
 • 19.15 uur – Ervaringsverhalen van Helen en Marjolein
 • 20.15 uur – Pauze
 • 20.30 uur – Ruimte voor uitwisseling en het stellen van vragen
 • 21.00 uur – Afsluiting

Aanmelden:
Wil je deelnemen? Meld je dan aan via nijmegen@ixtanoa.nl of bel 024-6793782.

Meer informatie?
Voor meer informatie over Helen kun je de website www.helenwerkt.nl bezoeken.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond.

Locatie: Praktijkhuis Ixta Noa Bijleveldsingel 78 Nijmegen

 

 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

sep 28 2023

Tijd

19:00 - 21:00

Locatie

Nijmegen
Bijleveldsingel 78, 6524 AE Nijmegen
Categorie
Ixta Noa Nijmegen

Organisator

Ixta Noa Nijmegen
Telefoon
024 – 679 37 82
Email
nijmegen@ixtanoa.nl

Reacties zijn gesloten.