Thema-avond over Narcisme

Velen kennen wel het verhaal van de knappe jager Narcissus en de nimf Echo beschreven door Ovidius. Deze Griekse mythe leeft voort in de naam van de bloem narcis en ook in het narcisme, dat gebruikt wordt om iemand te benoemen die verveld is van eigenliefde of een ziekelijke interesse voor zichzelf vertoont (een narcist). Om een compleet beeld te krijgen van wat narcisme nu eigenlijk is richten veel mensen zich tot deskundigen. De GGZ werk met de DSM V. in dit psychiatrische Handboek wordt slechts één type beschreven: de openlijke narcist. De verborgen narcist wordt door vele helaas niet herkend en erkend. Een narcist kan de rol vervullen van (groot) ouder, werkgever, werknemer, collega, kind, partner en vriend.

Meer weten?
Gastspreker deze avond is Hilde Brettschneider. Hilde is psycholoog en ervaringsdeskundige en werkzaam in haar eigen praktijk “RET jezelf’. Hier behandelt ze zowel narcisten als slachtoffers van een narcist.

Op deze (interactieve) avond zal Hilde naast een informatief gedeelte/kennis tevens haar privé-ervaring met het narcisme delen. Daarnaast hoopt Hilde vooral veel kennis input te krijgen van jullie, deelnemers aan de avond! Wat jullie ervaringen zijn en jullie mening is daarover. Naast een informatief gedeelte is er ruimte voor uitwisseling en vragen.

Deze thema-avond is zowel live als online bij te wonen

Wanneer?
De thema-avond vindt plaats op dinsdag 17 mei 2022. De inloop is vanaf 18.30 uur met koffie en thee. De avond zelf start om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur met een tussentijdse pauze.

Waar?
Praktijkhuis Ixta Noa, IJsselkade 9, 7201 HB Zutphen
Telefoonnummer 0575 – 57 18 96.

Programma

  • 18.30 tot 19.00 uur – Inloop met koffie en thee
  • 19.00 – Welkom
  • Spreekster Hilde Brettschneider
  • Pauze
  • Vervolg spreekster Hilde Brettschneider
  • 21.00 uur – Afsluiting

Let op!
Aanmelden voor deze avond kan via zutphen@ixtanoa.nl. Graag bij je aanmelding aangeven of je de bijeenkomst Live wilt bijwonen in ons Praktijkhuis of dat je online wilt deelnemen. Je ontvangt een bevestigingsmail van de aanmelding.

 

Datum

mei 17 2022
Expired!

Tijd

18:30 - 21:00

Locatie

Zutphen
IJsselkade 9, 7201 HB Zutphen
Categorie
Ixta Noa Zutphen

Organisator

Ixta Noa Zutphen
Telefoon
0575 – 57 18 96
Email
zutphen@ixtanoa.nl

Reacties zijn gesloten.