Themabijeenkomst: Voel je je eenzaam? Of vind je alleen zijn oké?

Soms kunnen we ons omringd voelen door mensen, maar toch een diepe eenzaamheid ervaren. Misschien herken je het gevoel van op een feestje zijn, lachend en pratend, maar innerlijk een leegte voelen. Of misschien merk je dat je in een relatie zit, maar het echte contact ontbreekt. Het kan zelfs zijn dat je veel mensen om je heen hebt, maar je toch eenzaam voelt omdat je diepe connectie mist. Eenzaamheid komt vaker voor dan je zou denken.

Eenzaamheid kent verschillende vormen:

  • Sociale eenzaamheid: weinig contacten hebben.
  • Emotionele eenzaamheid: niemand hebben om je diepste gevoelens mee te kunnen delen, zelfs als je veel contacten hebt.

Maar er zijn ook mensen die weinig contacten hebben en zich toch niet eenzaam voelen. Alleen zijn is een feit, iets wat je kunt zien, terwijl eenzaamheid een persoonlijke ervaring is die gepaard kan gaan met schaamte en hopeloosheid. Hoewel er geen eenvoudige oplossingen zijn voor eenzaamheid, kan het helpen om je gevoelens te delen met anderen bij wie je eerlijk kunt zijn over hoe je je voelt.

Als dit onderwerp je raakt, nodigen we je uit om op maandagavonden 13 en 27 mei naar onze themabijeenkomst in het Praktijkhuis van Ixta Noa Harderwijk te komen. We beginnen om 19.00 uur en sluiten om 20.30 uur af. Laten we samen praten en verbinden. Je bent niet alleen!

 

The event is finished.

Datum

mei 27 2024
Expired!

Tijd

19:00 - 20:30

Locatie

Harderwijk
Johanniterlaan 10c, 3841 DT Harderwijk
Ixta Noa Harderwijk

Organisator

Ixta Noa Harderwijk
Telefoon
0341- 275 542 | 06 - 11 26 35 82
Email
harderwijk@ixtanoa.nl

Reacties zijn gesloten.