Ixta Noa werkt samen met andere zorg- en welzijnspartijen op het vlak van de begeleiding van mensen. Daarnaast leveren we ervaringsdeskundige inzet bij diverse organisaties.

Onze ervaringsdeskundige expertise maakt dat wij een ander perspectief kunnen bieden. Een ervaringsdeskundige kan vanuit eigen ervaring delen wat heeft geholpen om te komen tot herstel. Dit biedt hoop en inspireert door het perspectief dat herstel mogelijk is. 

In de wijk

In diverse gemeenten worden Ixta Noa ervaringsdeskundigen ingezet in de wijk om buurtbewoners en professionals te ondersteunen en adviseren vanuit ervaringsdeskundigheid. Doet doen wij onder andere door ervaringsdeskundige inzet binnen buurtteams en sociale wijkteams en door in wijkcentra inloop aan te bieden.

Binnen de GGZ en Jeugdzorg

Binnen verschillende GGZ- en Jeugdzorg instellingen zetten wij onze ervaringsdeskundigen in. Dit kan zijn binnen een behandelsetting, voor naasten en het behandelteam zelf. Wij stemmen onze inzet nauw af op de wensen van de instelling waarin we werkzaam zijn.  Enkele voorbeelden van inzet zijn:

  • Het deelnemen tijdens therapiesessies;
  • Het verzorgen van een inloopspreekuur, (ouder)bijeenkomst of psycho-educatie;  
  • Het actief zijn op open en/of gesloten behandelafdelingen;  
  • Deelname aan moreel beraad, casuïstiekbespreking;
  • Het samenstellen van gezamenlijke trainingsprogramma’s.

Locaties

Locatie Amarum Nijmegen

Bij Amarum, expertisecentrum voor eetstoornissen, kun je ervaringsdeskundigen vanuit Ixta Noa treffen in zowel Zutphen als Nijmegen.
Lees hier verder…

Locatie Amarum Zutphen

Bij Amarum, expertisecentrum voor eetstoornissen, kun je ervaringsdeskundigen vanuit Ixta Noa treffen in zowel Zutphen als Nijmegen. 
Lees hier verder…

Locatie Karakter

Als je wordt opgenomen op de High-Intensive Care in Nijmegen of Ede is er elke week een ervaringsdeskundige van Ixta Noa aanwezig.
Lees hier verder…

Ben je geïnteresseerd in een samenwerking met Ixta Noa? Neem dan contact op met info@ixtanoa.nl of telefonisch: 088 – 498 26 62.