Nadat jij je hebt aangemeld als vrijwilliger volgt er een kennismakingsgesprek. Je oriënteert je dan of je klaar bent om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Het kennismakingsgesprek duurt circa één uur. De medewerker en/of vrijwilliger van Ixta Noa zal zijn/haar ervaringsverhaal vertellen en jou uitnodigen om dat ook te doen. Daarna informeren wij je over (de ondersteuningsmogelijkheden van) Ixta Noa en is er gelegenheid tot het stellen van vragen!

Wanneer je samen met de medewerker en/of vrijwilliger hebt besloten dat je klaar bent om als vrijwilliger aan de slag te gaan, start jouw kennismaking met de opleiding in het Praktijkhuis op de dichtstbijzijnde locatie. Tijdens deze periode bekijk je of het werken bij Ixta Noa, vanuit je eigen ervaring, bij je past.

De eerste stap om ergens te komen is te beslissen dat je niet wilt blijven waar je bent. Ik kon er niet meer omheen. Geïnspireerd door ervaringsdeskundige professionals wist ik wat me te doen stond.

Ik wilde persé mijn eigen ervaringen inzetten om anderen te helpen. Ixta Noa werd mijn plek dit doel te verwezenlijken. Een stoornis heb je namelijk niet alleen – zo ontdekte ik. 

Wanneer je als vrijwilliger in opleiding gaat starten ontvang je na het kennismakingsgesprek een zogenaamd inwerkschema voor de tien keer dat je gaat meelopen. In het inwerkschema staat een opsomming van punten waarvan je minimaal op de hoogte moet zijn voordat je de eerste en verplichte ‘Ixta op Start’ module gaat volgen van de Ixta Opleidingen. De uitleg vraag je zelf aan een van de vrijwilligers. 

Tijdens deze inwerkperiode evalueer je halverwege met een medewerker en/of vrijwilliger hoe het gaat, en of je zover bent om aan de module ‘Ixta op Start’ deel te nemen.

Nadat je de ‘Ixta op Start’ module goed hebt afgerond ga je deelnemen aan één of meer van de vervolg modules van de Ixta Noa Opleiding. Middels deze specialisatie module, zoals bijvoorbeeld ‘Ixta Intern’ maak jij jouw keuze over waar en hoe jij jouw ervaring binnen Ixta Noa wil gaan inzetten. Op deze manier blijft er veel ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Heb je vragen of wil je eerst een oriënterend gesprek? Neem dan contact op met je begeleider of één van de medewerkers in het Praktijkhuis.