Alle opleidingsmodules bij Ixta Noa bestaan uit 3 gedeelten. Een e-learning deel, een klassikaal deel en een praktijkdeel. Je start de Ixta Noa Opleiding met een periode van minimaal 10 dagdelen waarin je als vrijwilliger in opleiding kennis gaat maken met het praktijkhuis. We zien dit als een wederzijdse kennismaking, zodat je zelf kan ervaren of het vrijwilligerswerk bij je past en of je het leuk vindt om te doen. Wij kijken in deze periode vooral of je in staat bent om reflectief jouw eigen ervaring te delen en deze in te zetten. Wanneer je deze periode goed hebt doorlopen, kan je deelnemen aan de module: ‘Ixta op Start’.

Nadat je de module ‘Ixta op start’ met een goede beoordeling hebt afgerond stroom je door naar de door jou gekozen vervolg module. Op deze manier geef jij vorm aan jouw route binnen de Ixta Noa Opleiding.

Ixta Opstart

De Ixta op Start module is een verplichte module waarin je de basis leert van het werken met je eigen ervaring. Je leert hoe je jouw eigen ervaringsverhaal kunt vertellen, maar ook hoe je vanuit jouw eigen ervaring kunt reageren op de verhalen van anderen. De training bestaat uit een praktijkdeel, een e-learning deel en een klassikaal deel.  

Ixta Intern

De Ixta Intern module is bedoeld voor vrijwilligers die willen werken op de inloop van Ixta Noa. Tijdens het volgen van deze module leer je hoe je de inloop organiseert en hoe je de deelnemers kan begeleiden. Je gaat aan de slag met het oefenen van situaties die voorkomen in de alledaagse praktijk. De training bestaat uit een praktijkdeel, een e-learning deel en een klassikaal deel. 

Ixta in de Groep

De Ixta in de Groep module is bedoeld voor vrijwilligers die een groep willen begeleiden binnen Ixta Noa. Tijdens het volgen van deze module krijg je praktische informatie over het organiseren van de groepen en het programma en leer je wat er komt kijken bij het begeleiden van de deelnemers.  Je gaat aan de slag met het oefenen van situaties die voorkomen in de alledaagse praktijk. De training bestaat een e-learning deel, een klassikaal deel en een praktijkdeel.

Ixta Extern

De Ixta Extern module is voor vrijwilligers die actief aan de slag gaan voor Ixta Noa buiten het Praktijkhuis. Dit kan zijn op een GGZ-afdeling, als gastspreker, binnen een wijkteam of bij een evenement. Tijdens het volgen van deze module ga je leren hoe je je eigen ervaring binnen andere teams en organisaties in kunt zetten als echte Ixta Noa ambassadeur. 

Ixta Online

De module Ixta Online is bedoeld voor vrijwilligers die zich willen inzetten voor Ixta online. Je krijgt praktische informatie en leert jouw eigen ervaring in te zetten bij het online begeleiden.  De training wordt aangeboden middels een e-learning module.  

Ixta als Trainer

De Ixta als Trainer module is voor ervaren vrijwilligers die één van de bovenstaande trainingen willen geven. Om deze module te volgen dien je de gehele Ixta Noa Opleiding te hebben afgerond. In deze module ga je leren hoe in de toekomst je (samen met een medewerker) trainingen gaat verzorgen. De training bestaat uit een praktijkdeel, een e-learning deel en een klassikaal deel.  

Ixta in het Respijt

Voor vrijwilligers die zich gaan bezighouden met werkzaamheden in onze Respijtvoorziening bieden wij de module Ixta in het Respijt aan. Hierin wordt geleerd wat er van belang is tijdens de intake en het verblijf van onze respijtgasten. De training bestaat uit een praktijkdeel, een e-learning deel en een klassikaal deel.  

Ixta voor Mezelf

Om je kennis en kunde op peil te houden bieden wij periodiek gerichte (verdiepings)modules aan voor onze vrijwilligers. In deze modules komen onderwerpen aan de orde waarmee je je kennis over herstelgerichte onderwerpen nog verder kunt vergroten. 

Ben je al vrijwilliger bij ons en wil je een training volgen? Neem dan contact op met één van de Praktijkhuismedewerker(s) op jouw locatie.