Aanmelden als vrijwilliger

Vrijwilligerswerk, leuk en uitdagend!

Als vrijwilliger ben je de drijvende kracht achter Ixta Noa. Je hebt met je kennis en ervaring grote toegevoegde waarde. Je kunt op tal van plekken binnen Ixta Noa aan de slag: in onze Praktijkhuizen, bij de begeleiding van zelfhulp- en nazorggroepen, als online begeleider, met voorlichting op scholen, in GGZ-instellingen, enzovoorts. Uiteraard sta je er niet alleen voor. We begeleiden je goed, onder meer via een aantal trainingen.

Allereerst heb je een kennismakingsgesprek in één van onze Praktijkhuizen. Daarna zal je een aantal dagdelen meelopen in het Praktijkhuis, zodat je kan ervaren of het vrijwilligerswerk bij je past en je het leuk vindt om te doen.

Trainingen (voor nieuwe vrijwilligers)

Wanneer je enkele dagdelen hebt meegelopen in het Praktijkhuis, zal bekeken worden of en wanneer je de trainingen gaat volgen. De basistraining is de eerste training om meer te leren over hoe je jouw ervaring kan inzetten bij Ixta Noa. Je gaat in deze training ervaren hoe je het vindt om vanuit jouw ervaring jezelf als instrument in te zetten om iets voor een ander te kunnen betekenen. Dit oefen je door middel van praktische oefeningen met het inzetten van je ervaringsdeskundigheid. Bijvoorbeeld door het vertellen van je eigen verhaal of door het reageren op de verhalen van anderen. De training bestaat uit twee dagen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze training. De reiskosten worden vergoed, zodra je actief bent als vrijwilliger. Je kunt je voor deze training aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

Nadat je de basistraining hebt gevolgd, ga je een specialisatie training volgen om aan de slag te kunnen gaan als ervaringsdeskundige vrijwilliger. Voor alle trainingen geldt dat je eerst de basistraining gevolgd moet hebben voor je deel kan nemen aan één van de andere trainingen. Lees hier meer over onze specialisatietrainingen.

Onze Praktijkhuizen en activiteiten vinden met name plaats in het noorden en oosten van het Nederland. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die binnen de regio’s wonen waar de Praktijkhuizen gevestigd zijn.

Woon je maximaal 30 tot 40 kilometer van één van onze Praktijkhuizen/locaties? (Apeldoorn, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Nijmegen en Zutphen) En lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk voor Ixta Noa te gaan doen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met ons op via de mail of telefonisch: 088 498 26 62.

 

Ja, ik wil mij aanmelden als vrijwilliger