Psychische kwetsbaarheid of verslaving staat nooit op zichzelf maar hangt samen met verschillende levensgebieden. Hetzelfde geldt voor het herstelproces. Ixta Sterk is een herstelprogramma waarin deelnemers gestructureerd aan de slag gaan met activiteiten gericht op de 6 domeinen van Positieve Gezondheid van Machteld Huber:

  • Lichaamsfuncties
  • Mentaal welbevinden
  • Zingeving
  • Kwaliteit van leven
  • Meedoen
  • Dagelijks functioneren

Iedere bijeenkomst behandelen we een levensgebied en stel je een individueel doel voor de week. Aan het einde van een cyclus van 8 bijeenkomsten ben je dichter bij je cyclusdoel gekomen door de weekdoelen. We kijken zowel naar welke acties je kunt uitvoeren, als naar wat je op het gebied van ‘mindset’ kunt veranderen. Soms straffen we onszelf bijvoorbeeld onnodig en dit zijn belangrijke processen om bewust van te worden. Zelfcompassie, zelfonderzoek en bewustwording staan dan ook centraal.

De groepsdynamiek ondersteunt je proces door van elkaar te leren en herkenning te vinden bij elkaar. Je leert in de Ixta Sterk groep hoe je kleine haalbare stappen kunt zetten om bij je uiteindelijke doel uit te komen. De groep wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen. 

De Ixta Sterk groep draait momenteel op diverse locaties (zie hieronder). Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met een medewerker van het Praktijkhuis jij jou in de buurt.

Locatie en data:

Millingen aan de Rijn:
Woensdag 20 september 2023 gaat in Millingen de Ixta Sterk Groep van start. De 8 bijeenkomsten vinden plaats in Kulturhus Den Ienloop Heerbaan 115, 6566 EG Millingen aan de Rijn. Heb jij interesse? Meld je aan dan maken wij een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Lees hier voor meer informatie en aanmelden.

Ixta Noa Harderwijk:
Maandag 25 september 2023 gaat in Harderwijk de Ixta Sterk Groep van start. De 8 bijeenkomsten vinden plaats in ons Praktijkhuis, Johanniterlaan 10c, 3841 DT Harderwijk. Heb jij interesse? Meld je aan dan maken wij een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Lees hier voor meer informatie en aanmelden.