Deze groep is bedoeld voor jou als:

  • Je last hebt (gehad) van een psychische kwetsbaarheid 
  • Je LHBTIQ+ bent
  • Je met gelijkgestemden wil praten over hoe het is om LHBTIQ+ en psychisch kwetsbaar te zijn.
  • Je ervaringen en kennis wil uitwisselen over dit onderwerp.
  • Je her- en erkenning wil vinden bij elkaar.

Wat is een LHBTIQ+ groep?
Deze groep is gericht op iedereen binnen de LHBTIQ+ gemeenschap met een psychische kwetsbaarheid die graag thema’s met betrekking tot dit onderwerp wil bespreken. De groep wordt begeleid door twee begeleiders en bestaat uit 4 tot 8 deelnemers. In de groep bespreken we wat er voor jou op dit moment speelt, maar er kunnen ook thema’s worden besproken. Net wat passend is. 

Ixta Noa verandert jezelf. Een bijzondere zin die staat voor hoe wij werken. Wij staan naast je met onze ervaring en deskundigheid. Maar jij hebt de regie over je leven. Jij helpt en verandert uiteindelijk jezelf. Dat noemen we ‘zelfhulp’: jezelf ruimte geven door onder deskundige begeleiding je ervaringen te delen met anderen.

Begeleiding
De begeleiders hebben zelf ervaring met een psychische kwetsbaarheid en zijn onderdeel van de LHBTIQ+ gemeenschap. Begeleiders bij Ixta Noa hebben een training gevolgd voor het inzetten van hun ervaring.

Kennismakingsgesprek
Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek met de begeleiders van de groep. Dan kun je uitleggen hoe jouw kwetsbaarheid eruitziet, wat je graag zou willen veranderen en welke verwachting je hebt van de groep. Je mag de begeleiders ook naar hun eigen ervaringen vragen, bijvoorbeeld hoe zij hun kwetsbaarheid overwonnen of geaccepteerd hebben. De begeleiders geven ten slotte informatie over de opzet en werkwijze van de LHBTIQ+ groep

Werkwijze en thema’s
De invulling en het verloop van de bijeenkomsten wordt bepaald door de deelnemers van de groep. Het is mogelijk om ervaringen uit te wisselen en praktijksituaties te bespreken waarmee je op dit moment of in de toekomst geconfronteerd wordt. Voorbeelden van thema’s die aan bod kunnen komen zijn:

  • Coming out verhalen 
  • Veiligheid
  • Familie
  • Studie en werk

Begeleiding
De begeleiders hebben zelf ervaring met een psychische kwetsbaarheid en zijn onderdeel van de LHBTIQ+ gemeenschap. Begeleiders bij Ixta Noa hebben een training gevolgd voor het inzetten van hun ervaring.

Samenstelling 
De Ixta Noa LHBTIQ+ groep is een half open groep met maximaal 8 deelnemers. Om de 8 weken is er mogelijkheid om in- en uit te stromen. 

Waar en wanneer
1 x per week op zaterdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur. (vanaf 6 april)
Locatie: Praktijkhuis Ixta Noa Nijmegen

Aanmelding 
Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen per mail via nijmegen@ixtanoa.nl of telefonisch op 024 – 679 37 82. Je kunt je aanmelden via onze website: www.ixtanoa.nl