Highlights & nieuwtjes

Lees de laatste nieuwtjes, highlights en updates op deze pagina.


Vrijwilligers Ixta Noa Enscheden winnen Roos van Elisabeth 2019
21-11-2019

Onze vrijwilligers die hun ervaringsdeskundigheid inzetten binnen Karakter Jeugdzorg, hebben De Roos van Elisabeth 2019, categorie jeugd, gewonnen. Door de samenwerking met Karakter kunnen een aantal van de patiënten en/ of ouders hun vragen en zorgen kwijt bij iemand die het perspectief en de belevingswereld van de patiënt en familie begrijpt.
Het Elisabethfonds ondersteunt de bevordering van de re-integratie (ex-) psychiatrische patiënten in de maatschappij. Het fonds voorziet in financiële steun zodat deze mensen hun leven op kunnen bouwen.

Op de foto nemen onze vrijwilligers Marsha en Joris de prijs namens de overige vrijwilligers, in ontvangst. Ontzettend bedankt voor dit mooie compliment!18-01-2019
Dag van de Ervaringsdeskundige 2019 

Ixta Noa is dit jaar (2019) mede organisator van de Dag van de Ervaringsdeskundige.

Donderdag 11 april 2019 vindt de dag van de Ervaringsdeskundige plaats in Twente!, in het Twentse Hengelo op het Hazemeijer Terrein, een voormalige textielfabriek. De vierde editie van de Dag van de Ervaringsdeskundige is het vervolg op een jaarlijks evenement speciaal voor de ervaringsdeskundige. Een dag waarop ervaringsdeskundigen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar kunnen inspireren. Er is deze dag een kennismarkt aanwezig en er worden diverse workshop gehouden.

Workshop idee?
Zou je graag namens Ixta Noa een workshop willen geven op de Dag van de Ervaringsdeskundige of een stand huren op de Kennismarkt? Laat het ons weten via de mail: enschede@ixtanoa.nl

Lees hier meer over de DVDED 2019…31-01-2018
Oscar: ‘Naar de stadsbank gaan was het beste wat ik kon doen’

Oscar (43) is van huis uit bouwvakker en woont al jaren in Hengelo. Nu doet hij vrijwilligerswerk in Enschede. Onder meer als groepsleider en trainer bij Intact Herstel en Zelfhulp voor verslaving en bij Ixta Noa, een landelijke organisatie die zich inzet voor mensen die te maken hebben met een psychische kwetsbaarheid.

Lees hier het artikel…24-08-2017
Bezoek burgemeester 

Vandaag mochten wij de Burgermeester van de stad Enschede ontvangen in het Praktijkhuis. Wat een eer! Heel trots hebben wij ons mooie pand laten zien en natuurlijk hebben we een kop hele lekkere koffie ingeschonken aan Burgermeester Onno van Veldhuizen.

Eenmaal aan tafel stelde de Burgermeester niet alleen ons vragen over ons werk, maar konden wij hem ook vragen stellen over zijn werk. Een Burgermeester houdt zich met veel dingen bezig bleek maar hij heeft een groot hart voor de zorg. Hij vond het belangrijk dat iedereen in de stad Enschede mee kan doen en de mogelijkheden krijgt om mee te doen. Toen iemand vroeg waarom sommige zaken in de ondersteuning heel moeizaam tot stand kwamen, kon hij heel meelevend uitleggen dat er een grote opdracht ligt in de zorg en het bezuinigen hier op. Het was fijn dat deze vragen gesteld konden worden en het antwoord was duidelijk. Dit zorgde voor meer begrip over en weer. Er waren ook emotionele momenten, Ixta Noa bezoekers die aangaven wat het Praktijkhuis voor hen betekend roerde de Burgermeester zelf tot tranen. Hoe bijzonder verbonden kan een ontmoeting zijn! We zijn er super trots op dat dit bezoek heeft mogen plaats vinden en hopen natuurlijk dat er een vervolg komt!”


 

Ik wil met iemand chatten Ik wil met iemand bellen