Vacatures vrijwilligers

Vacature: groepsbegeleider zelfhulpgroep eetstoornissen AN/BN Utrecht

Voor de Zelfhulpgroep eetstoornissen AN/BN in Utrecht zijn we op zoek naar een nieuwe groepsbegeleider. Je begeleidt dan wekelijks op dinsdag de zelfhulpgroep samen met een medebegeleider. De groep bestaat uit deelnemers stappen willen zetten om beter om te kunnen gaan met hun kwetsbaarheid.

Om de zelfhulpgroep AN/BN te begeleiden is het belangrijk dat je ervaringsdeskundig bent op het gebied van eetstoornissen. Het is belangrijk dat je veel inzicht hebt in de psychische onbalans die je hebt (gehad) en dat je er goed mee om kunt gaan. Voor je een groep gaat begeleiden volg je de basistraining en begeleiderstraining van Ixta Noa, daarin leer je hoe je je ervaringsdeskundigheid kunt zetten tijdens het begeleiden van een groep.

Kortom we zijn op zoek naar een vrijwilliger die:

  • Het leuk vindt om deelnemers te begeleiden in hun proces om beter om te kunnen gaan met hun eetstoornis.
  • Inzicht heeft in zijn/haar (overwonnen) problematiek.
  • (grotendeels) Af is van / goed om kan gaan met eetstoornissen
  • Wekelijks op dinsdagavond  beschikbaar is
  • Tijd heeft om kennismakingsgesprekken met nieuwe deelnemers te voeren
  • Bereid is om te registreren
  • Bereid is om trainingen en intervisies van Ixta Noa te volgen
  • Uit de omgeving van Utrecht komt.

Spreekt deze vacature je aan dan kun je je opgeven om vrijwilliger te worden via het aanmeldformulier op onze website. Voor meer informatie over de groep of over Ixta Noa kun je bellen met 06-15 65 88 12 of contact opnemen via lauren@ixtanoa.nl.


Oproep voor inloopvrijwilligers met een eetstoornisachtergrond

We zoeken twee enthousiaste nieuwe inloopvrijwilligers met een eetstoornis-achtergrond (liefst AN en klinische ervaring, maar hoeft niet) die samen met nog een vrijwilliger de inloop bij Eetstoornissen kliniek Rintveld in Zeist willen vormgeven.

Deze inloop is wekelijks op woensdag van 13.00 – 15.00 uur. Ook andere inzet binnen Rintveld is mogelijk. Voor meer informatie kun je terecht bij Marlieke via de mail: marlieke@ixtanoa.nl.

 

 

Ik wil met iemand chatten Ik wil met iemand bellen