Bijeenkomst door stichting BWN: Níet meer bang voor UWV

Wat zijn je rechten en hoe kun je voor jezelf opkomen?

Wanneer: 22 oktober van 14.00 tot 16.00 uur

Waar: Praktijkhuis Nijmegen

Aanmelden: mag, maar hoeft niet. Kan via mariette@ixtanoa.nl

Veel mensen die (tijdelijk) niet kunnen werken maken zich zorgen over wat ze te wachten staat als ze door UWV voor een beoordeling worden opgeroepen. Dat is niet zo gek. Over UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) circuleren veel horrorverhalen en de overheidsinstantie is in de afgelopen tijd vaak in het nieuws geweest. Maar wat maakt het traject bij UWV precies zo spannend? Wat zijn de valkuilen en hoe kun je je optimaal voorbereiden?

Deze bijeenkomst is bedoeld om op een laagdrempelige manier inzicht te verschaffen in je rechtspositie, en om een vooruitblik te bieden op wat je kan verwachten in de verschillende fases van je traject bij UWV. Regels rond arbeidsongeschiktheid (Ziektewet, WIA), maar ook de voorzieningen voor jonggehandicapten (Wajong) passeren de revue.

In de kern gaat het erom dat je moet gaan opkomen voor je kwetsbaarheid. Dat kan moeilijk en confronterend zijn. Daarom is er tijdens de bijeenkomst niet alleen aandacht voor de materiële, maar vooral ook de emotionele impact van een UWV-beoordeling. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je naar huis gaat met praktische tips over hoe je in verschillende situaties jouw belangen (of die van je naaste) kunt behartigen.

De bijeenkomst wordt gegeven door Lucia Knoflíčková, jurist bij stichting Belangenbehartiging Sociale Zekerheid (stichting BWN). Deze stichting wil, door middel van een totaalaanpak, burgers helpen tot hun recht te komen, hun recht te behalen en zo burgers te ondersteunen bij volwaardige deelname aan de samenleving. Stichting BWN informeert, adviseert, denkt mee en voert bezwaar- en beroepsprocedures op het terrein van de Wao, de WIA, de WW, de Wajong, en de Wmo.

Volg ons ook op Facebook

 

 

Reacties