Blog: voor mij betekent Ixta Noa Zutphen veel

Voor mij betekent Ixta Noa Zutphen veel, omdat ik door Meltdown (uitvloeisel door autisme) vorig jaar, mede door Ixta Noa, enigszins, innerlijke rust en zelfvertrouwen ontdekt heb, zonder te moeten excelleren voor buitenwereld. Dit door een aantal keer per week 25 km. naar Zutphen te fietsen, wat voor mij ontspanning is en daar menselijke warmte te mogen ontvangen en geven (hoop ik althans …). Voor mij biedt dat structuur en ik voel me minder ‘gevangen’ door mijn autisme.

Het was voor mij best jammer dat Ixta Noa Zutphen haar deuren tijdelijk sloot, door Corona crisis. In het begin, toen de maatschappij en ik, gedwongen tot rust kwamen, ging het best goed met me (door zelfreflectie) maar wel gewoon met beide benen op de grond. Ik heb vanaf begin berichtgeving over Corona crisis, alles, gedoseerd tot me binnen laten komen, ter bescherming van mijn mentale en fysieke weerstand, maar ben wel in oplossingen gaan denken op mijn niveau.

Normaal ben ik fysiek redelijk sterk, maar afgelopen maanden kreeg ik door astma, corona-achtige verschijnselen, waardoor ik me zoveel mogelijk aan RIVM-protocol hou. Door die verminderde fysieke sociale contacten, ook door wegvallen vrijwilligerswerk tijdelijk, kwamen soms oude, onderdrukte, angstige, denk en gevoels- patronen weer naar de oppervlakte. Heb daarom op tijd aan bel getrokken en kreeg, extra, telefonisch en soms fysiek hulp van een ervaringsdeskundige van Ixta Noa en GGZ-begeleiders. Dit doet me goed, net als, gezamenlijke, video contacten met andere mensen van de inloop en vrijwilligers, want ik heb iedereen best wel gemist.

Wat ik geleerd heb afgelopen tijd is om mijn autisme niet te ontkennen, dat mijn “zijn” geen negatieve vergelijking is met wat een andere wel kan (waardoor ik me schuldig voel), beseffen dat de angst-modus; een hardnekkig, onverwerkt, voortvloeisel is van een dissociatieve stoornis, voortkomend uit autisme, dat mijn zelfbeeld niet het beeld is van wat anderen van mij hebben en bovenal bewustwording van mijn “ego”.

Lees hier de Blog verder…

 

 

 

Reacties