Eigenwijs Spel: Doe je mee?

Binnen zitten, dat hoort erbij nu. En dat is soms best lastig: je kunt je vrienden niet spreken, maar ook je psycholoog of therapie-groepsgenoten zijn alleen via telefoon en online bereikbaar. Dat bepaalde dingen nu niet kunnen, daar mag je best van balen. Kijk tegelijk ook naar wat er wel goed gaat of lukt. Deze opdracht helpt daarbij! Deel je je notities of foto’s met ons?

In deze bijzondere tijd, waarbij veel mensen (alleen) thuis zijn, zijn we met nieuwe activiteit gestart, via de facebookpagina EigenwijsSpel. Elke dag een speelkaart uit de spellen van Een Steekje Los? Doe je mee? en Is dat RAAR? om met elkaar in gesprek te gaan of ter inspiratie voor jezelf. Met dank aan Inge Boele Iris Peelen en Manuela Van Gellecom. Je bent van harte welkom!

Welkom op de pagina van Eigenwijs Spel.

Op deze pagina delen we van alles over de spellen ‘Een Steekje Los?’, ‘Is Dat Raar?’ en ‘Doe je mee?’. Aan de hand van vragen, stellingen en opdrachten leer je jezelf en je medespelers met deze spellen beter kennen. Je praat met elkaar over wat je meemaakt in je leven, en wat je daarbij denkt en voelt. Hierdoor ga je jezelf en anderen beter begrijpen. Dat gebeurt spelenderwijs, op een vaak luchtige en laagdrempelige manier. Soms zijn de gesprekken heel serieus, andere keren zit je schaterlachend aan tafel.

Waarom een ‘eigenwijs spel’?

Omdat je het spel kunt spelen op je eigen manier! Zelf kiezen hoe het spelbord eruit ziet. Je eigen route over het bord lopen. En zelf bepalen wat en hoeveel je deelt over wie jij bent. Je kunt ‘Een Steekje Los?’ (14+) en ‘Is Dat Raar?’ (7-13 jaar) spelen met volwassenen én kinderen, met mensen die je al kent of met vreemden. Voor mensen die zelf of in hun direct omgeving met psychische kwetsbaarheid te maken hebben, maar ook als je daar eigenlijk niks van weet. En voor mensen met een licht verstandelijke beperking is er een speciaal spel gemaakt, ‘Doe je mee?’.

Op deze Facebook-pagina delen we alles over de spellen. Zo zie je kaartjes van de spellen langs komen, delen we over hoe we de spellen inzetten en blikken we terug op evenementen waar we zijn geweest. We willen vooral ook jou vragen om mee te denken, te reageren en jouw ervaringen te delen. Als je vragen hebt, kun je die altijd aan ons stellen in een privébericht.

Facebookpagina Eigenwijs Spel

 

 

Reacties