Groepen bij Ixta Noa Nijmegen & Utrecht weer gestart

Ook in het nieuwe jaar zijn de groepen bij Ixta Noa Nijmegen & Utrecht weer gestart. De groepen bij Ixta Noa worden begeleid door twee ervaringsdeskundige groepsbegeleiders.

Op het moment zijn er twee nazorggroepen:

  • Nazorggroep eetstoornissen in Utrecht (Enik Recovery College, om de week op maandagavond)
  • Nazorggroep eten, angst en dwang in Nijmegen (Praktijkhuis, om de week op donderdagavond)

Na de therapie begint het echte leven pas, dan moet je leren omgaan met nieuw gedrag. Juist dan heb je begrip en steun nodig en wil je ervaringen uitwisselen. Een nazorggroep is bedoeld om je te ondersteunen om toe te passen wat je hebt geleerd als het niet altijd lukt. Het helpt je om de overgang naar het dagelijkse leven te maken of ondersteunt je bij een terugval. Als je nog vragen en onzekerheden tegenkomt rondom je kwetsbaarheden kun je deze in de veilige omgeving van de groep bespreekbaar maken.

De nazorggroep is specifiek gericht op de periode na een therapie. Niet alleen de moeilijke momenten, maar ook de goede en nieuwe momenten die je tegenkomt zijn bespreekbaar.

Daarnaast bieden we in Nijmegen ook een zelfhulpgroep aan:

  • Zelfhulpgroep eetstoornissen in Nijmegen (Praktijkhuis, wekelijks op dinsdagavond)

In  de zelfhulpgroep kun je alles bespreken dat te maken heeft met jouw kwetsbaarheid. Je krijgt meer inzicht in je gedachten, gevoelens en gedrag en neemt stappen om te veranderen. Daarnaast werk je aan een positief zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en acceptatie. De zelfhulpgroep is een veilige plek waar je veel herkenning, begrip en betrokkenheid vindt.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen per mail via groepennijmegen@ixtanoa.nl of telefonisch via 024 – 679 37 82. Je kunt je ook direct aanmelden via het aanmeldformulier.

 

 

Reacties