Het nieuwe normaal

We zijn alweer een tijdje verder, we hebben nieuwe termen om te gebruiken in deze rare tijd, we hebben allemaal goed ons best gedaan en dat is te zien. De maatregelen worden zelfs versoepelt! Ook al is het nog afwachten hoe dit allemaal precies zal lopen en hoe snel of langzaam we verder kunnen.
Ik merk dat het nieuwe normaal al best normaal is geworden.

Als ik terugkijk naar de tijd voor corona, waarin ik veel op pad was voor mijn werk en veel bij familie en vrienden was, kan ik mij dat nu soms best moeilijk voorstellen. Het beeldbellen wordt steeds normaler. Het als een ninja door de supermarkt anderen ontwijken gaat steeds meer vanzelf. Mensen niet aanraken is logisch en met mijn prikkelgevoeligheid vind ik dat ook eigenlijk best prettig! Dus eigenlijk gaat het best wel. Zelfs mijn PTSS hoofd heeft een balans gevonden tussen in de 6e versnelling schieten (die ik eigenlijk helemaal niet heb en mezelf dus uitput) en angstgedachten die me wakker houden.

Totdat ik iemand zie om wie ik geef en gewoon wil knuffelen. Totdat ik langs afgezette terrassen loop of gele posters zie met ‘afstand houden!’. En totdat ik in een leeg Praktijkhuis loop waar pratende mensen met koffie, inspirerende verhalen en steunende woorden horen te zijn. Het thuis werken is ook wel een keer mooi geweest, alles gaat op een gegeven moment zo door elkaar lopen. Thuis betekent niet meer per definitie ontspanning en rust. Thuis is ook werk en drukte en vergaderen. Het vooruitzicht dat we dus weer meer mogen stap voor stap doet goed. Ondanks dat ik het ook wel spannend vind.. we zullen het moeten bekijken met elkaar de komende weken en maanden.

Maar dat het goed komt weet ik zeker! Dat komt het namelijk altijd, links of rechtsom.

Denise

(Op de foto mijn bejaarde kat Cosmo van 22. Die zo ontzettend heerlijk kan ontspannen en genieten, daar word ik soms jaloers van! Maar hij inspireert mij ook, al glimlachend zittend in de zon.)

 

 

Reacties