Het ritme van Corona

Vrijwilliger Helen begrijpt als geen ander hoe je je kan voelen in lastige tijden. Ze deelt haar ervaring en ook wat tips:

Maandagmorgen 7 uur gaat de wekker en het weekritme kan beginnen; snel ontbijtje klaarzetten – kids naar school – manlief krijgt een zoen – op naar het werk – 18 uur thuiskomen – jouw kookbeurt vanavond – kids naar bed – wegzappen voor tv – het is weekend – familie bezoeken – sporten – boodschappen doen – huis op orde en dan is het weer maandagmorgen 7 uur.

Hele volksstammen worden gedragen door een dergelijk gezapig ritme en als íets goed is voor psychische stabiliteit is het wel ritme en regelmaat. Nou heb ik geen kinderen, woon ik alleen en is psychisch stabiel zijn niet mijn middle name. Ik was na een moeizame periode wel mijn leven weer aan het opbouwen; Gestart als vrijwilliger bij Ixta Noa, een leuke man leren kennen, met yogalessen begonnen en een nieuwe hoopvolle behandeling. Hard op weg dus naar dat gezapige ritme om in te leunen en toen kwam…Corona. Waar Doutzen Kroes haar dankbaarheid uit naar dit virus, heb ik zo nog wel mijn kritische kanttekeningen bij haar. Om het even niet zo mooi te zeggen, door het Corona virus kreeg ik een soort zwart scherm voor mijn ogen. Weg houvast, niks opbouwen leven, hoezo structuur, wat blijft er over… LEEGTE, als een groot NIETS! Het greep me naar de keel, ik ging naar bed met zwarte energie (en ondersteunende pillen) en werd wakker met paniek om vervolgens te verzanden in lethargie.

Toen werd het maandagmorgen en werd ik weliswaar niet stipt 7 uur wakker, maar in de wetenschap dat ik om 10 uur mijn online yogales had. Vervolgens lees ik een mail over een samenwerking tussen allemaal Nederlandse meditatiegoeroes dat ze de komende weken dagelijks samen live willen mediteren. Dan ook nog een app van mijn oude sportleraar dat er vanaf nu elke dag gratis sportlessen digitaal te volgen zijn en als klap op de vuurpijl appt een vriendin of ik mee wil doen aan een online spelletjesavond.

In mijn leven heb ik mij vaak aan moeten passen door mijn psychische kwetsbaarheid en tuurlijk ben ik weleens jaloers op het “standaard” weekritme van de “gewone” mens. In Corona tijd is het misschien wel een voordeel. Want zoals meestal in mijn leven bij tegenslagen ben ik even helemaal van slag, lig op de grond en de wereld is te klein voor mijn ellende.

Dan is er weer een sprankje hoop en voor je het weet maak ik weer het beste van de situatie. Zo ook nu. We maken het Coronaweekritme van vrijwilligerswerk vanuit huis, yogalessen op mijn eigen vloerkleed, huiskamer wordt sportschool, mediteren via een online Sangha en spelletjesavond gaat gewoon door. Het mooiste is nog dat de meeste van deze initiatieven gewoon gratis zijn.

Gratis live sportlessen dagelijks om 10 uur:
https://www.facebook.com/riverlandhealthcentre.nl/posts/644183256153442/

Gratis live meditaties dagelijks 10 uur en lezingen dagelijks om 20 uur:
https://www.30now.nl/live/#welkom-bij-30now-live

Gratis app om met een groep online spellen te spelen zoals quizzen en Pictionary:
https://www.houseparty.com/

Hoe vul jij je corona-time in?

Heb jij ook een ervaring, blog, vlog, kunstwerkje, verhaal, gedichtje of wat dan ook, dat je wil delen op onze facebookpagina? Mail dan naar Lo@ixtanoa.nl.

Meer verhalen lees je op onze Facebookpagina…

 

 

 

Reacties