Interview Merle bij Proud2BMe

Een tijd geleden werd onze Praktijkhuismedewerker Merle geïnterviewd door Proud2BMe. Vanuit Proud2Bme vinden we het belangrijk om de mensen die hersteld zijn van een eetstoornis wat vaker onder de aandacht te brengen.

Mijn naam is Merle van den Oever, 26 jaar oud. Samen met mijn vriend Jamie en twee katten Teddy en Bear woon ik in de Achterhoek. Na mijn studie Pedagogiek ben ik aan de slag gegaan bij Ixta Noa waar ik inmiddels werkzaam ben als Extern Praktijkhuismedewerker in het Praktijkhuis van Nijmegen. Vanuit Ixta Noa werk ik ook als ervaringsdeskundige bij Amarum en heb ik gewerkt bij het Rintveld en de eetstoornisafdelingen van de Bascule. Vlak voor mijn 18e verjaardag werd bij mij PCOS gediagnosticeerd.

Wat houdt PCOS in?

PCOS houdt in dat mijn eicellen niet rijpen. In mijn eerdere relatie ben ik een traject gestart waarbij middels hormooninjecties rijping van de eicel en een eisprong plaatsvond. Voor mij was dit zowel mentaal als fysiek een erg intensief traject, dat veel impact had op mij en ook op mijn relatie. In 2016 kreeg ik een vroege miskraam. Kort daarna liep de relatie stuk. Mijn huidige vriend heb ik snel verteld over mijn vruchtbaarheidsproblemen. Ondanks mijn grote kinderwens, hadden we besloten voorlopig samen geen traject te starten vanwege de impact die dit traject eerder heeft gehad. We hebben samen besloten om ons te focussen op onze relatie samen, waarbij we genieten van elke dag en samen mooie reizen maken.

Afgelopen mei hebben we samen mooie reis gemaakt naar Bonaire, waar ik genoten heb van de prachtige onderwaterwereld.  In juli kreeg ik last van misselijkheid en buikkrampen. Er heerste een buikgriep, dus ik heb geen seconde aan wat anders gedacht. Tot mijn vriend me naar de huisarts stuurde. Na een bloed- en urineonderzoek hoorde we iets waar we nooit op hadden durven hopen: Het was een zwangerschap! Inmiddels ben ik ruim 23 weken zwanger, en geniet ik ontzettend van elke dag. We zijn nu bezig om alles klaar te maken voor onze zoon. Mijn vriend klust hard aan de babykamer en ik kan naar hartenlust shoppen.

Lees hier het interview verder…

 

 

Reacties