Ixta Noa genomineerd voor Roos van Elisabeth 2019

De Ixta Noa vrijwilligers die actief zijn binnen Karakter Enschede,  zijn door Marije ter Avest van Karakter Jeugdzorg, genomineerd voor de Roos van Elisabeth 2019. Bekendmaking van de winnaars vindt plaats op donderdag 21 november aanstaande. De bijeenkomst wordt gehouden bij de Dimence Groep in zaal ‘De Steerne’ op terrein Brinkgreven, gebouw nr. 18, Nico Bolkesteinlaan 1 te Deventer.

Het Elisabethfonds ondersteunt de bevordering van de re-integratie (ex-) psychiatrische patiënten in de maatschappij. Het fonds voorziet in financiële steun zodat deze mensen hun leven op kunnen bouwen.

Doelstelling Elisabethfonds
Mensen, die als gevolg van psychiatrische problematiek gehandicapt zijn, extra te ondersteunen bij het (opnieuw) opbouwen van een zelfstandig bestaan, dan wel het benutten van een substantieel zelfstandigere leefsituatie na een langdurige hospitalisatieperiode.

Inzet van professionals en vrijwilligers
Zowel professionals als vrijwilligers in de zorg zetten zich dagelijks in voor psychiatrische patiënten. Door het opzetten van allerlei initiatieven helpen zij psychiatrische patiënten deel te laten nemen in de maatschappij. Om professionals en vrijwilligers te stimuleren dit te blijven doen, reikt het Elisabethfonds jaarlijks de onderscheiding de ‘Roos van Elisabeth’ uit.

Werkgebied
Het werkgebied van het Elisabethfonds beslaat de hele provincie Overijssel. Dit houdt in dat de stichting steun verleent aan mensen uit deze provincie.

De genomineerden voor de Roos van Elisabeth 2019

 

 

 

Reacties