Nieuwe RTL 8-serie ‘Ieder Huisje…’

De nieuwe RTL 8-serie ‘Ieder Huisje…’ draait om kinderen, jongeren en hun families die (Jeugd)hulp of jeugdzorg nodig hebben om hun problemen het hoofd te bieden. De serie is vanaf zondag 14 september elke zondag te zien tussen 19.00 uur en 20.00 uur.

Tienduizenden mensen komen thuis jaarlijks ongewild in situaties terecht waar ze zonder professionele hulp niet uitkomen. De nieuwe RTL 8-serie ‘Ieder Huisje…’ draait om kinderen, jongeren en hun families die de begeleiding van jeugdzorg nodig hebben om hun problemen het hoofd te bieden.

In zeven afleveringen staat steeds een ander actueel thema centraal, zoals verslaafde jongeren, vechtscheiding, sexting en jeugdcriminaliteit. In de gedramatiseerde verhalen, die op waargebeurde cases zijn gebaseerd, is te zien hoe jeugd- en jongerenwerkers omgaan met de problematiek in de maatschappij van tegenwoordig.

Eerste aflevering

De eerste aflevering van ‘Ieder Huisje…’ op zondag 14 september draait om jongeren met een verslaving. De veertienjarige Wies wordt na een alcoholvergiftiging naar een afkickkliniek gebracht. Hier wordt ze verliefd op een oudere jongen. Tijdens hun verblijf in de kliniek wordt langzaam duidelijk met welke psychische problemen beiden kampen.

Een paar afleveringen zijn meer gericht op jeugdzorg, andere afleveringen gaan over multiproblematiek en jongerenwerk.

De MOgroep heeft samen met sociaal werkers van lidorganisaties input geleverd voor deze serie. De serie is tot stand gekomen door samenwerking van de MOgroep, Jeugdzorg Nederland en het FCB, het sectorfonds van deze brancheorganisaties

 

Reacties