Oproep: Vrijwilligers voor Zelfhulp Online

Voor Zelfhulp Online zijn we per direct op zoek naar een nieuwe vrijwilliger die het leuk vindt om kennismakingsgesprekken te voeren met nieuwe deelnemers.

Dit gaat per telefoon en is dus niet aan een locatie gebonden. Het gesprek is bedoeld als eerste kennismaking en om meer te vertellen over wat Zelfhulp Online inhoudt. Voor de deelnemer is het soms de eerste keer dat er openheid gegeven wordt over de problematiek waar hij/zij mee worstelt en is dit telefoongesprek dus erg waardevol. Het zijn vaak mooie gesprekken daardoor. Van het kennismakingsgesprek maak je vervolgens een verslag en dan wordt de begeleiding verder opgepakt door de coördinator van Zelfhulp Online. Het gaat dus echt alleen om het voeren van de telefoongesprekken.

Het duurt gemiddeld een half uur per gesprek en het gaat vaak om 1 a 2 gesprekken in de week (soms meer, soms minder). Je mag zelf een tijd afstemmen met de deelnemer, zodat je kan kijken wat voor jou goed uitkomt. We hebben een format voor het voeren van de kennismakingsgesprekken zodat je weet welke informatie je over Zelfhulp Online kan geven. Je hoeft daarom niet zelf al vrijwilliger voor Zelfhulp Online te zijn.

Kortom, we zijn op zoek naar een vrijwilliger die:

  • Telefonische kennismakingsgesprekken wil voeren voor Zelfhulp Online
  • Eigen ervaring in kan zetten voor het op het gemak stellen van de deelnemer
  • Wekelijks 1 a 2 uur tijd heeft om de gesprekken te voeren en verslagen te schrijven, tijd kan zelf ingedeeld worden

Lijkt dit je leuk om te doen? Dan kun je contact opnemen met mariette@ixtanoa.nl.

 

 

Reacties