Roos van Elisabeth uitgereikt aan Denise!

Berto Bisschop, Denise Bosma, Cobi en André Klein Zandvoort en Dorothé Kok hebben woensdagmiddag de onderscheiding ‘de Roos van Elisabeth’ uitgereikt gekregen. De onderscheiding bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van 500 euro.
Het Elisabethfonds reikte woensdag in Deventer voor de 21e keer de onderscheiding ‘de Roos van Elisabeth’ uitgereikt. De onderscheiding werd uitgereikt door mevrouw Jacobine Geel, voorzitter van de brancheorganisatie GGZ Nederland.

Winnaars

De jury heeft vier winnaars gekozen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de bevordering van de maatschappelijke participatie van (ex-)psychiatrische patiënten.

  • De ‘Jeugdroos’ voor vrijwilligers is gegaan naar Berto Bisschop. Hij heeft zich gedurende vele jaren op een bijzonder wijze ingezet voor de kinderen bij Ambique.
  • Denise Bosma heeft de ‘Roos voor professionals’ ontvangen. Zij heeft zich via de participatieladder een ervaringsdeskundige professional bij Ixta Noa gemaakt.
  • De ‘Roos voor vrijwilligers’ is dit jaar een gedeelde prijs geworden. Deze prijs is overhandigd aan Cobi en André Klein Zandvoort. Zij bieden in hun huis dagbesteding aan ggz cliënten uit Raalte. De andere Roos heeft Dorothé Kok gekregen voor haar werk als coördinator werving en selectie van vrijwilligers in Zwolle e.o.

Lees verder…

 

Reacties