Schrijf en deel je herstelverhaal

Somberheid, dwang, angst, eetproblemen, obsessies, wanen, stemmen horen of…?

Heb jij te kampen (gehad) met een psychische kwetsbaarheid en wil je delen hoe jouw herstel verliep? Dan zijn wij op zoek naar jou! Inspirerende verhalen, aangrijpende anekdotes en ervaringen zijn welkom.

Vanuit het RGOc (onderzoeksgroep binnen het UMC Groningen) heeft een groepje enthousiaste cliëntvertegenwoordigers de website herstel-verhalen.nl gemaakt. Het doel van deze website is mensen te helpen bij hun herstel door hen (h)erkenning, hoop, inspiratie en een positief voorbeeld te geven. Daarnaast kan het de schrijvers helpen om inzicht te krijgen in hun herstelproces, te verwerken wat zij hebben meegemaakt en hun kwetsbaarheid een plek te geven.

Het plan is om uiteindelijk een groot aantal verhalen te plaatsen en een zoekmachine te bouwen. Mensen die kampen met psychische klachten kunnen dan een ‘best passend’ herstelverhaal vinden door te zoeken op bijv. type klachten, ziekteduur, mate van ernst, leeftijd. Om dit te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar herstelverhalen die wij mogen plaatsen.

Wij zijn op zoek naar jou… jij die je verhaal wilt delen!

Meer informatie kun je vinden op de website: herstel-verhalen.nl.

Bekijk de Flyer

 

 

 

Reacties