Schrijfgroep Ixta Noa in Zutphen

Dinsdag 28 mei gaat de workshop: ‘Schrijfgroep Ixta Noa’ in Zutphen van start. Een wekelijks evenement dat plaatsvindt op de dinsdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. Het gaat om zes afzonderlijke bijeenkomsten met elk een ander thema. Vind je het leuk om verhalen te schrijven of zou je dat willen leren? Je bent welkom!
Vooraf aanmelden is niet nodig, deelname is gratis.

Data:

  • 28 mei 2019
  • 4 juni 2019
  • 11 juni 2019
  • 18 juni 2019
  • 25 juni 2019
  • 2 juli 2019

Doel: Het doel van deze bijeenkomsten is dat de deelnemers hun creativiteit gebruiken om bepaalde thema’s te bespreken. De bijeenkomsten zijn erop ingericht dat iedereen door middel van het schrijven op een helende manier aan zichzelf werkt. Niks is goed of fout. Aan het einde van iedere bijeenkomst worden de schrijfwerken met elkaar gedeeld. Als iemand een keer iets niet wil delen, is dat prima, maar de bedoeling is wel dat we met elkaar in gesprek gaan over wat er is geschreven. Zo kunnen we bijdragen aan ons eigen proces, maar ook aan dat van een ander.


Bijeenkomst 1: Gedicht

Er wordt begonnen met het voorlezen van een grappig en daarna een mooi gedicht. Hierna volgt de opdracht: schrijf een gedicht voor iemand van wie je houdt, iemand die je niet lang hebt gesproken of iemand waarvan jij denkt dat hij/zij het nu kan gebruiken (voor jezelf mag natuurlijk ook!).

Bijeenkomst 2: De superheld

In de tweede bijeenkomst gaan we een verhaal schrijven over een superheld. Die held heeft een heel leven achter zich en een heel leven voor zich. Wat is de naam van deze superheld? Wat gebeurt er in zijn leven? Wat zijn superkrachten? Heeft hij nog vijanden? Jij bent de bepaler in dit verhaal, want jij bent de held.

Bijeenkomst 3: Pieken en dalen

Schrijf op hoe de ergste dag van je leven was, hoe het eruit zag. Hoe voelde je je die dag, wat is er gebeurd? Als je hiermee klaar bent, schrijf op hoe de mooiste dag in je leven eruitzag. Wat maakt dit de beste dag van je leven? Wat heb je geleerd van beide dagen?

Bijeenkomst 4: Sprookjes

Bedenk zelf een sprookje, kies een van de thema’s van het blaadje of bedenk zelf iets. Waar speelt het sprookje zich af? Is het realistisch of juist helemaal niet? Hoe zien de sprookjesfiguren eruit? Laat je fantasie de vrije loop, alles is mogelijk in een sprookje!

Bijeenkomst 5: Samenwerken

In tweetallen gaan we aan de slag met het schrijven van een verhaal. Om de beurt schrijft iemand een woord op, na een tijdje komt er een goed lopend verhaal uit. Dit gaat om samenwerken, fantasie en creativiteit!
Bij genoeg deelnemers kan ervoor gekozen worden om na de eerste ronde te wisselen van schrijfmaatje. 

Bijeenkomst 6: Liefdesbrief

Schrijf een liefdesbrief naar… jezelf. Op de dagen dat het met jezelf wat minder gaat, kun je deze brief teruglezen. Schrijf bijvoorbeeld over wat je leuk vindt aan jezelf en waar je trots op bent.

 

 

Reacties