Een spontaan contact tussen Ixta Noa en STILLEN

Anders dan de naam vermoedt is Stillen aanwezig! En wij werken hieraan mee. In de inmiddels bekende theatervoorstelling over eetstoornissen, gaan we samen op. Vanuit het Praktijkhuis in Zutphen ondersteunen vrijwilligers bij de voorstelling in Arnhem. Ze delen die avond hun persoonlijke ervaringen. Openingen voor een goed gesprek.

Vaak sluipt een eetstoornis ‘stilletjes’ in iemands leven. Iets wat onschuldig begint kan iemands leven (onzichtbaar) beheersen. Theatermaakster Maartje Wikkerink vertelt op basis van haar eigen ervaringen het verhaal van een meisje dat vecht voor haar herstel, voor een gezond leven waarin haar eetstoornis niet meer nodig heeft om haar angsten de baas te kunnen. – Ontroerend, Verhelderend en Pakkend, aldus een eerdere bezoekster.

Het theaterprogramma STILLEN wordt vrijdag 17 november opgevoerd in Arnhem (locatie wordt later bekend gemaakt). Vanuit Ixta Noa zijn vrijwilligers aanwezig die open staan voor een (na)gesprek. Na een indrukwekkende voorstelling als deze is het namelijk erg belangrijk te praten.

Herkenning en erkenning dragen bij aan herstel. In de voorstelling zijn deze elementen duidelijk terug te vinden. Geïnteresseerd in de voorstelling of anderszins interesse om eens te komen praten? Ixta Noa draagt zorg voor de verspreiding van flyers en de publicatie van het project. Helpen als vrijwilliger tijdens de voorstelling kan ook. Mail dan naar zutphen@ixtanoa.nl. Vermeld je naam en je interesse voor dit initiatief.

Kijk voor meer informatie op www.stillen.nl of dompel je onder in de sneak-preview.

 

Reacties