Staatssecretaris Paul Blokhuis op bezoek bij Ixta Noa in Zutphen

Op vrijdag 3 juli heeft Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis een bezoek gebracht aan het Praktijkhuis van Ixta Noa in Zutphen. Hij sprak daar met deelnemers, vrijwilligers en medewerkers van Ixta Noa over de rol die de samenwerking van Ixta Noa met andere partijen voor hen speelt in hun herstel.

Ixta Noa werkt op het grensvlak van Zorg en Welzijn en helpt door inzet van ervaringsdeskundigheid mensen met een psychische onbalans in hun persoonlijk en maatschappelijk herstel. Ixta Noa probeert, in samenwerking met onder andere Perspectief Zutphen en Twomorrow de werelden van de ggz, het sociaal domein en de leefwereld van burgers met elkaar te verbinden met een vernieuwende, gezamenlijke kijk op oplossingen en kansen.

Tijdens zijn bezoek sprak Staatssecretaris Paul Blokhuis met deelnemers, ervaringsdeskundige vrijwilligers en medewerkers van Ixta Noa en met samenwerkingspartners Twomorrow en Perspectief Zutphen. Aan de hand van hun ervaringen en verhalen heeft de Staatssecretaris zich laten bijpraten over de rol die deze samenwerking voor hen speelt in hun herstel en hoe Ixta Noa voor haar deelnemers werkt.

Daarnaast is gesproken over nieuwe initiatieven, zoals de logeermogelijkheid ‘Respijt/Bed&Break’, het werk re-integratie traject ‘Werk op de Kaart’ en de inzet van ervaringsdeskundigen in Sociale Wijkteams. Paul Blokhuis: “Wat een gave plek is dit, Ik ben onder de indruk van hun verhalen en ook van de samenwerking met de wijkteams en Twomorrow, dat werktrajecten aanbiedt voor mensen met een ggz-achtergrond”. — bij Ixta Noa Zutphen.

Lees ook het artikel op onze Facebookpagina.

 

 

Reacties