Stem op Denise van Ixta Noa!

Ongelofelijk trots zijn wij dat onze eigen Denise is genomineerd voor de Zorg+Welzijn Award 2021. Deze prijs gaat naar de persoon die de grootste impact veroorzaakt in het sociaal domein. Wie maakt aantoonbaar het verschil in het ingewikkelde sociaal domein? Wie krijgt dingen voor elkaar die een ander niet zijn gelukt? Wie grijpt de kans voor vernieuwing en verbinding? Denise is door de jury bestempeld als een van de drie échte verschilmakers en maakt hiermee kans om de Zorg+Welzijn Award 2021 in ontvangst te nemen.

Waarom Denise het verschil maakt?
Ze runt sinds elf jaar het Praktijkhuis van Ixta Noa in Enschede. In een fijne, huiselijke sfeer kunnen mensen met een psychische of sociale kwetsbaarheid daar een luisterend oor, steun en begeleiding vinden, bij opgeleide ervaringsdeskundigen. Ze initieert en neemt deel aan samenwerkingsverbanden met andere organisaties en schuift aan bij beleids- overleg- en ontwerptafels. Zo werkte ze onder andere mee aan het armoedebeleid in de gemeente Enschede en aan een project om mensen met een psychische kwetsbaarheid naar een baan te begeleiden. Denise is ook een van de ontwikkelaars van de Ervaringsdeskundigen opleiding aan de Saxion Hogeschool waar ze ook les geeft.

De leefwereld van burgers wordt via Denises inbreng gehoord en gezien en verbonden met het beleid in de stad en regio. Hiermee zorgt Denise voor “begrijpen en begrepen worden”, voor verbinding en inspiratie tot meedoen. Ze is een toegewijde, moderne, professional. Zij is het voorbeeld van iemand die burgers met beleid en beleid met burgers weet te verbinden. In deze tijd van de coronapandemie weten we allemaal hoe belangrijk het is dat dat gebeurt en dat mensen zich gezien en begrepen voelen, voelen dat ze er toe doen en mee kunnen doen. Dit is waar Denise met haar werkwijze aan bijdraagt en waarmee zij een voorbeeldfunctie vervult. Bekijk hieronder de video van Denise.

Van 29 maart tot en met zondag 2 mei kan je via deze link op de website van Zorg+Welzijn stemmen op Denise. Op donderdag 20 mei wordt de winnaar van de Zorg+Welzijn Award bekend gemaakt op het Zorg+Welzijn congres Wijkteams 2021.

 

 

 

 

Reacties