Terugblik thema-avond psychosegevoeligheid in Zutphen

Dinsdagavond 25 juli 2017, was het weer zover! De maandelijkse thema-avond bij Ixta Noa in Zutphen. Deze keer ging de thema-avond over het thema: psychosegevoeligheid!

Tegen een uur of half zeven ‘s avonds, kwamen de eerste bezoekers binnendruppelen in de gezellige knusse huiskamer van het praktijkhuis in Zutphen. De koffie en thee stonden klaar. Tegen 19.00 uur was het zeer druk en zijn we met de bezoekers naar centraal gegaan. Dit is een grote ruimte, die Ixta Noa in gebruik heeft. Het Praktijkhuis wordt gewoon te klein om zoveel bezoekers te kunnen huisvesten. Vandaar deze praktische oplossing.

Nadat iedereen zich had gesetteld in de mooie ruimte van centraal, werd er een trailer vertoond van de film Verloren jaren. Deze film gaat over een jongeman, die geconfronteerd wordt met de verschijnselen van een psychose, maar dat zelf nog niet door heeft.

Een vrijwilliger van Ixta Noa, die zelf ervaringsdeskundige is op het gebied van psychosegevoeligheid, vertelde haar verhaal. Haar ervaringsverhaal vertelde ze met behulp van fragmenten, die ze toonde van de film. Deze fragmenten hadden betrekking op haar eigen ervaring. Deze combinatie, maakte haar ervaringsverhaal nog pakkender en boeiender!!! De film laat zien hoe het werkelijk is om een psychose te hebben!!! Het maakt het verhaal meer beeldend.

Het geheel maakte zo’n indruk op de bezoekers, dat er enorm veel vragen werden gesteld, waardoor er een goede interactie ontstond.

De tijd vloog voorbij en er was duidelijk veel interesse in het onderwerp van de avond.

Aan het einde van de avond werd aangegeven, dat wanneer iemand graag nog eens over dit onderwerp in gesprek wil met een ervaringsdeskundige, dit altijd mogelijk is. Iedereen is van harte welkom in het Praktijkhuis Zutphen.

Samengevat was het weer een geslaagde thema-avond met een zeer grote opkomst, veel interactie, informatie, erkenning en herkenning.

De volgende thema-avond staat gepland op dinsdagavond 29 augustus 2017.

 

 

Reacties