Terugblik thema-avond: Werk, Studie & Inkomen in Zutphen

Dinsdagavond 25 september 2018 was er weer de maandelijkse thema-avond bij Ixta Noa. Het was de allereerste thema-avond in ons nieuwe Praktijkhuis aan de IJsselkade in Zutphen en dat maakte het extra bijzonder.

Het thema van deze avond was “Werk, Studie & Inkomen”. Voor deze avond hadden we Evelyn Wannet (directeur van Twomorrow) uitgenodigd. Daarnaast waren er nog twee gastsprekers aanwezig. Ellen van Dam, consulent werk & coaching van Het Plein en Jos Berkhout, sociaal medische zaken en re-integratie van het UWV.

Na een kort kennismakingsrondje werd de groep in tweeën gesplitst. De ene groep bij de arbeidsdeskundige van het UWV en de andere groep bij de consulent van Het Plein. Beide gastsprekers hebben aan de hand van een presentatie uitleg gegeven over hun functie en wat het UWV en Het Plein kan betekenen voor uitkeringsgerechtigden.

Daarnaast was er veel ruimte voor het bespreken van persoonlijke situaties rondom het thema “werk, studie & inkomen”. Het was prettig om eens kennis te maken met de mens achter de uitkeringsinstantie. De open ongedwongen en informele sfeer maakte dat men een heel andere kijk kreeg op het werk en de mogelijkheden als uitkeringsgerechtigde bij het UWV en Het Plein.

De bijdragen van het UWV en Het Plein waren zo boeiend, dat de tijd voorbij vloog. Met alle aanwezigen tezamen werd er nog informatie gedeeld over de nieuwe tweewekelijkse groep “Werk & Studie”. Hierin gaan deelnemers met elkaar in gesprek en op zoek naar de mogelijkheden voor werk en/of studie.

Kortom het was weer een geslaagde thema-avond met een grote opkomst, veel interactie, informatie, erkenning en herkenning. Na een laatste afsluitende vragenronde was het inmiddels alweer ruim na 21:00 uur geworden en werd de avond afgesloten

De volgende thema-avond staat gepland op 30 oktober 2018 a.s. en deze avond zal gaan over de teugels van je leven zelf in handen nemen tijdens de “Talentenproeverij”.

 

 

Reacties