Thema-avond: Seksueel Misbruik – schade en gevolgen

‘Seksueel misbruik is een onderwerp waar meestal niet makkelijk over gesproken wordt. De schaamte is groot, zowel onder mannen als vrouwen. Daar komt bij dat er weinig goede kennis is over de schade en de gevolgen. De impact is groot en heeft effect op elk onderdeel van je latere leeftijd.

Ik kwam er pas na mijn 50ste achter dat ik als klein meisje te make heb gehad met incest, maar leefde wel met de schade en de gevolgen zonder te weten wat er met mij aan de hand was.

Ik begreep niets van mezelf en door middel van opleidingen, workshops, intervisie en therapie probeerde ik inzicht in mezelf te krijgen. Pas nadat ik de opleiding psychodrama en traumaseksualiteit had afgerond kon ik het misbruik op een diepe laag verwerken. Het vraagt vel geduld, compassie, kracht en vertrouwen om weer bij (zelf)liefde uit te komen en trots te zijn op jezelf.’

Meer weten?
Gastspreker en ervaringsdeskundige Lucienne Lemmers vertelt tijdens deze (interactieve) thema-avond over het proces, vermengt met theorie en tevens laat ze het model van de ‘aanpasser’ zien en ervaren. Hiermee wordt duidelijk zichtbaar wat altijd verborgen is (geweest). Wat gaat er om in een slachtoffer, hoe uit zich dat en hoe uit zich dat naar de ander. Door inzicht in het patroon krijg je de regie terug, krijg je een keuze en kun je weer achter het stuur van je eigen leven plaatsnemen.

Wanneer
Op woensdagavond 9 oktober 2019 van 19.00 tot 21.00 uur
De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Waar?
Bij KORAK | Herstelplein Oost Veluwe in Apeldoorn, Jean Monnetpark 77.

Programma:

18.30 – 19.00 uur:
– Inloop met koffie en thee
19.00 uur:
– Spreekster en ervaringsdeskundige Lucienne Lemmers
– Pauze
– Interactie en ruimte voor vragen
21.00 uur:
– Afsluiting

 

 

Reacties