Thema-avond: Zelfbeschadiging in Zutphen

‘….in mijn jeugdjaren heb ik veel traumatische ervaringen meegemaakt en doordat ik erg introvert en verlegen was, kropte ik alle negatieve ervaringen in mijn leven op. Dit ging een poosje goed doordat men niets aan me zag en ik me stortte op werk en studie. In mijn hoofd voerde ik dagelijks strijd met mijn negatieve gedachten en mijn emoties. Op een gegeven moment kon ik deze niet meer de baas en wist ik niet meer met deze spanningen om te gaan. Ik kon de spanning niet meer regulieren en uit pure wanhoop, verdriet en frustratie begon ik mezelf te beschadigen. En het wonderbaarlijke hiervan was, dat hier wel grip op had en dat hierdoor min of meer de spanning uit mijn lijf vloeide. Mijn zelfbeschadiging uitte zich op verschillende manieren: krassen, op mezelf schelden, mezelf slaan. Uiteindelijk bleek ook dit niet te helpen om mijn spanning te regulieren en moest ik op zoek naar  andere oplossingen, die wel helpend waren………’

Meer weten?
Tijdens deze thema-avond zal Nicole ter Morsche vertellen over het onderwerp zelfbeschadiging. Nicole werkt als ervaringsdeskundige bij Stichting Zebra. Zebra zet zich daelijks in voor mensen die met zelfbeschadiging kampen. Daarnaast verteld Marjon van Schie, ervaringsdeskundige bij Ixta Noa, haar ervaring met zelfbeschadiging.

Wanneer?
De thema-avond zelfbeschadiging vindt plaats op dinsdag 26 juni 2018 van 18.30 tot 21.00 uur.

Waar?
Het Praktijkhuis van Ixta Noa aan de Stationsstraat 1, 7201 MC te Zutphen.

Het programma

1830 – 19.00 uur:  Inloop met koffie en thee

19.00 – 20.00 uur:  Gastspreekster Nicole van Zebra verteld over zelfbeschadiging

20.00 – 20.15 uur:  Pauze

20.15 – 20.45 uur:  Ervaringsverhaal van Marjon, ervaringsdeskundige Ixta Noa

20.45 – 21.00 uur:  Ruimte voor vragen, delen van ervaringen en afsluiten

De toegang is gratis en aanmelding vooraf is niet nodig. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via 0575 – 57 18 96.

Houd voor meer informatie onze Facebookpagina in de gaten.

Bekijk hieronder de uitzending van B-FM waar Marjon & Alies vertellen over de thema-avond:

 

 

Reacties