Vacature: Medewerker Praktijkhuis extern locatie Leeuwarden

Ixta Noa is een landelijke organisatie die zich inzet voor mensen die te maken hebben met een psychische onbalans, veroorzaakt door bijvoorbeeld emoties, eenzaamheid of een psychische stoornis. Wij werken met ervaringsdeskundigen: mensen zoals jij en ik, die gevoelens, twijfels en emoties herkennen. Een luisterend oor en ervaring met herstel kunnen soms het verschil maken.

Onze slogan is ‘Ixta Noa verandert jezelf’. Wij begeleiden in het ontdekken en gebruik maken van eigen mogelijkheden. Wat is de eigen kracht en hoe kan die worden aangesproken? Onze vrijwilligers en medewerkers weten uit eigen ervaring hoe het is en wat helpt om stappen te ondernemen richting herstel.

Ixta Noa. Ik sta nieuw

Ixta Noa heeft zes Praktijkhuizen verspreid over Nederland. Bij Ixta Noa werken ongeveer 200 vrijwilligers.

Voor ons Praktijkhuis in Leeuwarden zijn we op zoek naar een

Medewerker Extern – 16 uur per week (0,44 FTE)

Kernmerken van de functie
De medewerker Praktijkhuis extern is een zelfstandige functie binnen Ixta Noa. De medewerker is verantwoordelijk voor de relatie met partijen in de omgeving van de vestiging, zoals financiers van Ixta Noa (bijvoorbeeld gemeenten), samenwerkingspartners en andere stakeholders. De medewerker Praktijkhuis extern ontwikkelt een beleid voor de vestiging en is samen met de medewerker Praktijkhuis intern verantwoordelijk voor facilitaire zaken in het praktijkhuis.

Kenmerken van de kandidaat die wij zoeken

 • Ervaringsdeskundig op het gebied van psychische stoornissen;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • kennis van sociaalwetenschappelijke theorieën over menselijk gedrag, socialisatie- en systeemtheorieën;
 • opleiding op het gebied van Social Work (CMV, SPH, MWD of SJD)
 • kennis van de diensten/activiteiten van Ixta Noa;
 • kennis van maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek;
 • kennis van WMO en inzicht in gemeentes is een pré.

Specifieke functiekenmerken

 • sociale vaardigheden voor het aangaan en onderhouden van contacten met samenwerkingspartners en financiers, evenals voor het geven van begeleiding
aan collega’s en vrijwilligers;
 • proactief, assertief en ondernemend in het signaleren en inspelen op behoeften bij cliënten in de regio en kansen voor financiering en/of samenwerkingsverbanden;
 • mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het communiceren op alle niveaus, communiceren vanuit cliëntperspectief, het opstellen van beleidsplannen en verantwoording aan financiers;
 • analytisch vermogen voor het ontwikkelen van beleid en het vertalen van de hulpvraag naar een aanbod van Ixta Noa;
 • probleemoplossend vermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden arbeidsvoorwaarden en salariëring conform de CAO Sociaal Werk. Het betreft een contract voor bepaalde tijd met mogelijkheid tot verlenging.

Inlichtingen en reactie

Voor informatie over deze functie kun je telefonisch contact opnemen met Stephanie Verstraeten (06 25 13 06 28), of Annette de Vries (06 15 96 37 59).

Je motivatie en C.V. ontvangen wij graag uiterlijk 16 februari 2018. Deze kun je sturen naar info@ixtanoa.nl, ter attentie van Tilleke Hagenaars – Wevers (088 498 26 62).

 

 

Reacties